4 meglepő tény az MSG-ről, az ízfokozóról, amitől sokan tartanak

Még ma is sokan szkeptikusak az MSG-vel szemben, pedig az a hiedelmekkel ellentétben egyáltalán nem káros az egészségre. Most elmondunk néhány érdekességet erről a félreértett ételízesítőről.

Az MSG, más néven nátrium-glutamát nem más, mint egy mesterségesen előállított élelmiszer-adalékanyag. A távol-keleti konyhák a 20. század eleje óta használják az ételek ízesítésére, jellegzetes umami íze miatt. (Az umami az ötödik alapíz.)

Ázsiai receptjeinkből:

Ízletes szárnyas pho

Sokak számára elképzelhetetlen a nem marhából, de legalábbis jó adag disznóból készített pho, én se ettem túl sok emlékezetest. De ennek most vége, mert ez a csirke-kacsa pho ...

Manapság világszerte elterjedt, azonban sokan tartanak a fogyasztását követő esetleges mellékhatásoktól. Laboratóriumi vizsgálatok igazolják, hogy az MSG nem káros az egészségre, az ízfokozóról keringő történetek pedig csupán legendák.

Összeszedtünk néhány meglepő adatot, ami valóban igaz a nátrium-glutamátra, kattints a galériára!

Forrásunk volt. 


Még több életmódtémát itt találsz:

Legújabb receptek

Tormás sonkatekercs almával

Húsvétkor nagyon sokszor kerül sonkatekercs az asztalra, viszont ahány ház, annyi töltelék kerül bele. Mi most egy könnyen összekeverhető, akár növényi krémsajtból és vegafölből is ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!