Egy jó mozis popcornnál egyszerűen nincsen finomabb rágcsálnivaló egy film mellé. Persze otthon is készíthetünk pattogatott kukoricát, akár a mikrós zacskós változatot, akár a serpenyősét, de valljuk be egyik sem lesz olyan jó, mint a mozis. De vajon mi lehet annak az oka, hogy ennyivel finomabb, mint az otthoni változat?
Igazából a mozis popcorn egyik titka a Flavacol nevű összetevőben rejlik.
Ez egy olyan fűszersó, mely mesterséges ízesítőt és sárga színezéket tartalmaz, ami vajszerű megjelenést kölcsönöz a pattogatott kukoricának.
Az ott vásárolt kukorica valójában egyáltalán nem tartalmaz vajat, helyette olajat használnak, ehhez keverik hozzá a már említett Flavacolt.
Tehát bármennyire is szeretnénk otthon is olyan popcornt készíteni, mint amilyet a moziban kaphatunk, erre kicsi az esély, hiszen nem könnyű beszerezni ezt az alapanyagot. De talán nem is kell...
Még több érdekesség: