Ezért nem lehet soha olyan finom az otthon pattogatott kukorica, mint a moziban

Valljuk be, bármit is teszünk, az otthon pattogatott kukorica egyszerűen nem tud olyan jó lenni, mint a mozis. Most eláruljuk, miért van ez így!

Egy jó mozis popcornnál egyszerűen nincsen finomabb rágcsálnivaló egy film mellé. Persze otthon is készíthetünk pattogatott kukoricát, akár a mikrós zacskós változatot, akár a serpenyősét, de valljuk be egyik sem lesz olyan jó, mint a mozis. De vajon mi lehet annak az oka, hogy ennyivel finomabb, mint az otthoni változat?

Ezért nem lehet soha olyan finom az otthon pattogatott kukorica, mint a moziban

Igazából a mozis popcorn egyik titka a Flavacol nevű összetevőben rejlik.

Ez egy olyan fűszersó, mely mesterséges ízesítőt és sárga színezéket tartalmaz, ami vajszerű megjelenést kölcsönöz a pattogatott kukoricának.

Az ott vásárolt kukorica valójában egyáltalán nem tartalmaz vajat, helyette olajat használnak, ehhez keverik hozzá a már említett Flavacolt.

Tehát bármennyire is szeretnénk otthon is olyan popcornt készíteni, mint amilyet a moziban kaphatunk, erre kicsi az esély, hiszen nem könnyű beszerezni ezt az alapanyagot. De talán nem is kell...

Forrásunk volt.


Még több érdekesség:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Melyik szőlő egészségesebb? A magvas vagy a mag nélküli?

Ősszel lehetetlen nem észrevenni a vidám szőlőfürtöket a piacokon és a szupermarketek gyümölcsrészlegén, ahol a kék, lila és fehér húsú gyümölcsök sorakoznak. Felmerülhet a kérdés, hogy a magvas vagy mag nélküli változatot érdemes kosárba tenni, ha minél többet szeretnénk tenni egészségünkért.

Nosalty

További cikkek

A patikákban már hiánycikk – Elfogyhat egyik kedvelt vitaminunk

Az őszi-téli náthaszezonban sokak döntenek a készítményekkel való vitamin bevitel mellett, még akkor is ha az év más időszakában természetesen úton juttatják szervezetüket a szükséges ásványianyagokhoz és vitaminokhoz. Most nagyon úgy néz ki, hogy az egyik legkeresettebb vitamintípus ellátása akadozik.