Most mindenki nyerő!

Felgyorsult világban élünk – hányszor hivatkozunk erre, amikor éppen nem jut időnk kicsit megpihenni vagy egyszerűen csak elmélázni valamin. Pörgősen, újabb és újabb kihívások megoldásával telnek napjaink, miközben mégis valamiféle állandósságra, stabilitásra, örömteli biztonságra vágyunk.

Úgy gondolom, és velem együtt még nagyon sokan – ezt a NoSalty receptregimentje is igazolja –, hogy a családok többségében egyre inkább ezt a szerepet tölti be a főzés, az együtt étkezés öröme. Vélhetően nemcsak költségkímélésről és alapvető élettani szükségleteink kielégítéséről van szó, hiszen az otthon, esetleg közösen elkészített kedvenc étel érzelmi töltetet is hordoz.Valószínű, hogy sokkal többen főznek, mint ahányan veszik a fáradságot és leírják receptjeiket, elkészült műveiket lefotózzák, és tudásukat megosztják másokkal. Igen tudásukat, mert hiszen a legjobb ízek kibontásához szükséges az összetevők, az alapanyagok arányainak pontos ismerete – és még így is, mint egy laboratóriumban, többszöri próbálkozás végeredménye lesz az elkészült finom falat.

Magam is szinte mindennap főzök, ám amikor ajándékul lányaimnak a kedvenc ételeiket tartalmazó családi szakácskönyvet szántam, bizony soványka kis kötet sikeredett először belőle, mert csak „megérzésre” készítettem a legtöbb fogást. Szerencsém úgy hozta, hogy együtt dolgozhattam két, kitűnő, profi konyhaművésszel, F. Nagy Angélával és Lajos Marival. (Mari csodás konyhájába volt is alkalmam belekukkantani, főztjét pedig többször kóstolhattam.) Az ő receptjeikben máig feltétel nélkül megbízom, mert maguk tesztelik étkeiket és – nem mellékesen – örömmel főznek. A családomon kívül tőlük tanultam legtöbbet a precíz, szeretetteljes főzés titkaiból.Szóval minden tisztelet és megbecsülés megilleti a NoSalty-receptek készítőit. Éppen ezért lehetőséget teremtünk hűséges szakácsainknak, hogy a weboldalra látogatók „személyesen” is megismerjék őket.Most, első alkalommal mindegyiküknek szól az elismerés, a későbbiekben pedig hetente bemutatunk egyet-egyet közülük az oldal olvasóinak.Végig sem gondoljuk, de lám, mennyi mindent kifejezhet egy kattintás a receptekre.

Veres Mária
szerkesztő
Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...