Most mindenki ezt a tekercses fagyit nyalná!

Az új thai fagyiőrület nem gombócként kínálja a fagylaltot, hanem friss hozzávalókkal fagyasztva, feltekerve méri az édes-tejszínes nyalánkságot.

Főzött fagyi, retro olasz fagyi, csavaros, csíkos, gombócos, vagy éppen üveggolyó méretű. Annyiféle van, hogy még Gombóc Artúr sem biztos, hogy megtalálná benne a számára igazit. New Yorkban azonban most mindenki csak egy fagyiért áll sorba a Kínai negyedben, ahol gombócok helyett (a Thaiföldről már ismert) tekercsek formájában árulják a hűsítőt.

A New York-i Kínai negyedben nyílt 10 Below Ice Cream (azaz 10 hozzávalós fagyizó) nevű üzlet az első olyan amerikai hely a világon, ahol úgynevezett "Thai-style street food", vagyis thai utcai étkezde stílusban készítik a fagylaltot. Mindezt úgy képzeld el, hogy ha a New Yorkba látogató turisták által felkapott fagyizó kígyózó sorait kivárva végre a kiszolgáláshoz jutsz, elsőként 10 hozzávalóból te választhatod ki, hogy milyen ízű legyen a különleges fagyid. Az alapanyagok közül kérhetsz különböző cukorkákat, friss gyümölcsöket és édes kekszeket, amiket egy folyékony tejszínes krémmel együtt aprítanak össze, majd fagyasztanak le (nagyjából -23ºC-ra).

Mindezt a thai utcai étkezdékre és fagyiárusokra jellemző szisztéma szerint, a szemünk előtt terítik el egy vékony lemezen, ami két perc alatt lefagyasztja a gyümölcsöket és az édes krémet. Ezután két fém spatula segítségével zúzzák eleggyé a hozzávalókat a krémmel, majd teljesen fagyott állapotában, tekercsekként göngyölik fel a lapról.

A cég szerint ezzel az eljárással készült fagyi sokkal krémesebb és természetesebb ízhatású lesz, és még csak további zsír és emulgeálószerek sem kellenek, hogy gazdag, krémes textúrájú fagyit készítsenek.

Vess egy pillantást az alábbi videóra is, ahol a lenyűgöző folyamatot is megnézheted:

{SZAVAZAS}

Ez is érdekelhet!

Most ez a J-alakú fagyi őrjíti meg a nyarat!

(via Popsugar)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...