Most megnézheted, hogy készül a Szamos szaloncukor - szuperül mutat a fán és a fa alatt is

A hagyományos édesség új és izgalmas formákat is öltött, így ajándékként is megállja a helyét - most ráadásul meg is nézheted, hogy készül a Szamos szaloncukra!

Ha már megvettük a fára vagy a fa alá a szaloncukrot, felvetődik a kérdés: hogy is készül ez az édesség? A szakma fortélyaiba nyerhetnek betekintést az érdeklődők Szamos László és Haraszti Andor, a Szamos mestercukrászainak segítségével. A hagyományos édesség új és izgalmas formákat is öltött, így ajándékként is megállja a helyét!

Budapesten, a Vörösmarty tér sarkán, a Váci utca 1. szám alatt nyílt meg hat évvel ezelőtt a Szamos Gourmet Ház. Az egykoron tőzsdepalotaként is ismert patinás épület gyönyörű földszinti termeiben kialakított kávéház egész évben népszerű a magyar és külföldi látogatók körében, decemberben pedig különösen, mikor jólesik betérni az adventi vásár forgatagából.

Marcipános finomságok:

Házi cukormentes marcipán

Házilag marcipánt készíteni igazán nem nagy dolog, főleg ha van egy megbízható késes robotgépünk. Persze senki se számítson cukrász színvonalú marcipánra, már ami az állagát és a ...

Fahéjas-marcipános kekszek

Kolléganőmtől kaptam a receptet, lánya nagy kedvence ez a süti. Megsütöttem a tésztát, megkóstoltam, és az volt a pillanatnyi véleményem, hogy elmegy. Aztán felragasztottam rá a ...

A kávézó belső szalonjából egy látványcukrászatra nyílik rálátás, ahol kávézás közben kísérhetjük figyelemmel a cukrászok munkáját. A helyszín adta magát, hogy filmen is bemutassuk a karácsonyi szezon legnépszerűbb édességének, a szaloncukor készítésének titkait. A család egyik tagja, Szamos László mestercukrász, valamint Haraszti Andor csokoládémester mesél a szaloncukorkészítés titkairól a Szamos Gourmet Ház látványműhelyében.A kisfilm megtekinthető itt:

„A Szamos mai napig azt az elvet követi, melyeket az alapító Szamos Mátyás képviselt 50 évvel ezelőtt. Hiszünk a minőségi alapanyagokban, a jó magyar szakemberekben és a folyamatos megújulásban. A különleges minőség, a változatos, nemes ízek megérdemlik, hogy ne csak ünnepi nassolnivalóként, hanem akár ajándékként is tekintsünk rájuk” – mondja Kelényi Kolos, a Szamos család stratégiai igazgatója.A Szamos az idei évben a korábban is népszerű desszert marcipán szaloncukrait új csomagolásban is elérhetővé tette. Ezeken túl természetesen az idei évben is megtalálhatók a kínálatban a szaloncukornak csomagolt prémium töltött praliné desszertek.

...és ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...