Most akkor hogy kell csöves kukoricát főzni?!

Van, aki nem szereti a főtt kukoricát nyáron, amikor a lé a könyökén csöpög, és a szája is összetapad a sótól? Nem nagyon ismerünk ilyet. Na de akkor hogy kell főzni?

A szerkesztőségben feljött a téma, és úgy döntöttünk, megér egy cikket - én például most jöttem rá, hogy (bocs, Mami), eddig rosszul főztem az egyik abszolút kedvencem. Szóval összeszedtünk pár alapvetést, amit úgy tűnik, jobb, ha mindenki tud. A dolog hiperegyszerű, nem kell aggódni.

Sőt, van, aki így készíti, és állítólag így is isteni:

Párolt kukorica - recept

via GIPHY

Hogyan válaszuk ki a csöveket?

  • a puha bajszú (hajú) csöveket válasszuk, ha a bajusz száraz, a cső már nem friss
  • fejtsük le kicsit a csuhát a csőről, és nézzük meg, épek-e a szemek
  • frissnek tekinthető, ha a körmünket egy szembe vájva tejszerű nedv jön belőle - de nem túl sok, mert akkor még éretlen; ha nem nedvedzik, ne vegyük meg, mert nem friss
  • világos, vajsárga szemű kukoricát vegyünk, ha túl sötét, lehet, hogy takarmánykukoricáról van szó

Hogyan főzzük?

1. dilemma - a főzési idő

A nagy kérdés - én ugyanis (és velem együtt anyukám, sőt, megkockáztatom, az ő anyukája is sokáig főzte, fél - 1 órát.) Na most, mint megtudtam, 7-15 perc az átlagos főzési idő forrástól számítva, amit a legtöbb kollégám és a net is ajánl. Mert hogy utána megkeményedik! Kérdem én, akkor hogy-hogy nem volt sosem kemény, mikor kiskoromban bepofáztam 2 csövet egyszerre? Na mindegy, a lényeg, hogy mostantól én sem főzöm órákat, mert ezek szerint, ha nem is rontja el, de felesleges.

Receptajánló:

Sült kukorica

Nekem majdnem minden jobban ízlik sütve. Talán azért, mert nem fő ki az íze a vízbe, itt például a kukoricának. A héjában, a saját levében párolódik, és nem kell egy nagy kondér ...

Sajtos-majonézes főtt kukorica

Nincs mit tennem ellene, az egyik legjobb dolog, amit Mexikóban kóstoltam, ez az étel volt. Az elotes del mercado, vagyis kukorica piaci stílusban néven futó utcai csemegét minden piacon és ...

2. dilemma - sós vagy nem sós a főzővíz

Itt is megoszlottak a vélemények, mert van, aki szerint felesleges sózni a vizet, de felmerül bennem, hogy ha úgyis agyonsózzuk később, miért nem jobb, ha már eleve belefő a szemekbe is a sós íz?

3. dilemma -hideg vagy már forrásban levő vízbe tegyük a csöveket?

Én hideggel tanultam, a kollégáim is, viszont a neten sok helyen azt írják, gyöngyöző vízbe rakjuk a kukoricát. Szerintem próbáljátok ki mindkét módszert, sanszos, hogy egyik sem rontja el.

+ 1 dilemma: van, aki cukrot is rak a vízbe!!!!! És Ti?

Receptajánló:

Vajas kukoricás csicseri

A gyerkőceim nem szeretik a csicserit, de én nagyon. Azt is nagyon szeretném, hogy ők megegyék, mert egészséges, jó fehérje, kálcium és vas forrás. Az az ötletem támadt, hogy ...

Kukoricás lepénykék

Volt a hűtőben pár főtt kukorica. Megenni már nem kívánkozott, de semmiképp sem akartam kidobni. A Virslis lepénykék jutottak az eszembe. A sima lisztet kukoricalisztre cseréltem és a ...

Innenől kezdve pedig egyszerű:

A kukorica csuhájával béleld ki a lábast (sőt, van, aki kuktában főzi), helyezd egymás mellé a csöveket, a tetejére is hagyj a levelekből, és annyi (sós) vízben főzd, amennyi elfedi őket. Ezek szerint tehát forrástól számítva kb. tíz percig.

KÉSZ!

Ha pedig grilleznéd, egy kis vajon, majonézzel, chilivel, lime-al, így csináld!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...