Suvickold fényesre fillérekből az elöltöltős mosógéped

Az elöltöltős mosógépek nem a jó illatukról híresek, de tehetsz a kellemetlen szag ellen. Ráadásul olcsón és egyszerűen suvickolhatod fényesre a mosógéped.

Szereted a mosógéped, és elvárod, hogy évekig zokszó nélkül kiszolgáljon, és makulátlanra mossa a ruháidat? Akkor azért tenned is kell érte. Szereti ő is a törődést havi egyszer, és csak filléres, ráadásul környezetbarát szerekre van szüksége! Mivel viszonylag könnyen dohosodik, szagosodik, ezért a mosógépet is rendbe kell tenni néhanapján, hogy az eredmény egy hatékonyabb, szebben mosó gép lehessen.

Hozzávalók:

  • 1 cup (1 normál bögre = 2,5 dl)
  • 2 bögre ecet
  • 1/4 bögre szódabikarbóna
  • 1/4 bögre víz
  • szivacs
Legyen ilyen tiszta a mosógéped!

Így csináld:

1. Keverd el egy tálban a szódabikarbónát és a vizet. Ez lesz a mosógépmosás mosószere.

2. A elegyet öntsd a mosógép mosószer-adagolójába, a kimért ecetet pedig öntsd a dobba.

3. Állíts be egy normál mosási programot a legmelegebb hőfokon, és indítsd el - a szerek szépen letisztítják a gép belsejéről a vízkőlerakódásokat, a penészt, és egy tisztább, frissebb, hatékonyabb mosógéppel ajándékoznak meg.

4. A tökéletes befejezés legyen az, hogy kívülről is lemosod egy vizes szivaccsal a géped elejét, az ajtót is, és azt a gumis részt, ahova szintén beállhat a kosz.

5. Ismételd meg havi egyszer, és a géped nem lesz hálátlan!

Forrásunk volt.


Még több takarítási tipp:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...