Olcsó trükk, mellyel soha többé nem lesz mocskos a mosogatószivacsod

A konyhai mosogatószivacs a legkoszosabb eszköz tud lenni a konyhádban, egy egyszerű módszerrel azonban könnyen tisztán és szárazon tarthatod.

A mosogatás sokak mumusa, és talán az egyik legfelszabadítóbb pillanat a konyhában, mikor végre új mosogatószivacsot veszünk ki a fiókból. Puha, nem kopott még le a dörzsi része, ráadásul tiszta is. Mit tegyünk, hogy ez az állapot sokáig fennmaradjon?

Mocskos szivacsot fog egy nő a kezében
Olcsó trükk, mellyel soha többé nem lesz mocskos a mosogatószivacsod

Egyetlen nagyon egyszerű, és mégis rendkívül hasznos lépést tegyünk: vegyünk elő egy egyszerű iratgyűjtő csipeszt (azt a feketét, amely minden irodában megtalálható), lehetőleg közepes vagy nagy méretűt.

A baktériumok ugyanis a leggyorsabban nedves, meleg közegben terjednek, így a legfontosabb, hogy a mosogatás során mindig mossuk ki tiszta vízzel a mosogatószivacsot, és sose dobjuk vissza a nedves mosogatótálba. Ha van szivacstartónk, már jó úton haladunk, az előbb említett csipesz azonban rengeteget segít a gyors száradásban.

Mire jó a csipesz?

Csíptessük rá a szivacsra a csipeszt, a két hosszú csíptetővéget hajtsuk fel, és álló helyzetben helyezzük el a spongyát a mosogató mellett (az ezüst csíptetővégek támasznak is tökéletesen funkcionálnak). A szivacs így könnyebben szárad, és tovább is lesz használható, hiszen kevésbé maradnak meg benne a szennyeződések, a szárazság pedig segít visszaszorítani a baktériumok gyors terjedését.

Egyszerű, mégis nagyon hasznos trükk. Nézd meg a fenti videóban, mi mindenre lehet jó még néhány irattartó csipesz az otthonodban!

Forrásunk volt.

Szerző: Tóth Csilla


Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen:

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!