Így lehetnek hófehérek a ruhák hipó nélkül is

Fehérítsünk durva vegyszerek és hipó nélkül házilag, okosan. Mutatunk pár megoldást!

Minden háztartásban megtalálható, egyszerű, mégis hatékony szerekkel könnyedén hófehérré varázsolhatod a beszürkült és sárgás ruhákat is. Hipó nélkül.

Így lehetnek hófehérek a ruhák hipó nélkül is

Ecet

Az ecettel nemcsak a színes ruhák színét frissítheted fel, hanem az elsárgult ruháidat is újra fehérré varázsolhatod. Adj 1-2 dl ecetet az áztatóvízbe, hagyd ázni egy délutánon keresztül, majd mosd ki!

A gépbe is tehetsz ecetet: válassz olyan programot, ami előmosást is tartalmaz, a rekeszbe pedig, amibe a fehérítőt szoktad adagolni, tégy ecetet.

A mosás végére az ecetszagnak nyoma sem lesz, a ruháid pedig fehérebbek lesznek.

Tej

A tej tökéletes folteltávolító, és fehérítésre is jó. A tej kiszedi a szinte eltávolíthatatlan tintafoltot, a kávéfoltot, és még a vörösborfolt ellen is tökéletes. Ha fehérítéshez használod, áztasd a felsődet egy éjszakán keresztül tejben, majd mosd ki a szokásos módon.

Citromlé

A citromlevet áztatáshoz és mosáshoz is használhatod. Folteltávolításhoz készíts citromléből és szódabikarbónából masszát, tedd a foltra, majd hagyd hatni. Áztatáshoz facsard ki 1-2 egész citrom levét, majd öntsd az áztatóvízbe.

Szódabikarbóna

Ha beszürkültek a fehér ruháid, nagyon nehéz visszahozni az eredeti fehér színüket. A szódabikarbóna azonban segíthet: keverj 1 evőkanál szódabikarbónát 2-3 liter szódavízhez, majd áztasd benne egy éjszakán át a ruhádat.

Szerző: Petrás Gabriella


Még több takarítós tipp:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...