6 gyümölcs, amiből érdemes morzsasütit sütni és 4, amiből nem

A nyár és az ősz a morzsasütisütés legforgalmasabb időszakai, ilyenkor érhetőek el ugyanis azok a szezonális gyümölcsök, amelyek szaftossá olvadhatnak a ropogós tésztaréteg alatt. Persze nem minden alapanyag alkalmas erre a nemes feladatra: nézzük az átjutók és megbukók listáját!

A morzsasütemény a desszertek egyik legegyszerűbbike, sőt, olyannyira könnyed az elkészítése, hogy gyakran elhangzik róla a „bármilyen gyümölccsel, recept nélkül is elkészíthető” mondat. Ami nagyrészt igaz, de azért nem teljesen: igenis akadnak olyan gyümölcsök az arzenálban, amelyek nem állják meg a helyüket egy morzsasütemény receptjében, vagy amelyekkel sikerülhet ugyan a recept, de a végeredmény egyszerűen nem lesz finom. A határ néha hajszálvékony, tanuljuk meg nem áthágni!

Nézd meg galériánkban a morzsasütire alkalmas és kevésbé alkalmas gyümölcsöket!

Elkészítésre alkalmas receptek:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több gyümölcsös- sé zöldségalkalmassági vizsgálat:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Itt a válasz, miért kínálnak vizet a kávé mellé: ez...

A kávézóban és cukrászdában rendelt kávé mellé szinte mindig érkezik egy kis pohár víz is. Sokan gondolják úgy, hogy mindez a kávé vízhajtó hatása miatt jár a rendelt ital mellé, ami a koffeines ital elfogyasztása után tesz jó szolgálatot. De valójában teljesen másról van szó.

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.