Már 33 helyen elérhető a MOHU újítása

Könnyít a MOHU a konyhai élelmiszer-hulladék leadási folyamatán.

A MOHU ismét újít: hulladékudvarokban is lehetővé teszi a konyhai élelmiszer-hulladék leadását, a választható udvarok száma pedig folyamatosan nő.

Már 33 helyen elérhető a MOHU újítása

Amellett, hogy tesztjelleggel a MOHU házhoz is megy az élelmiszer-hulladékért, a vállalat mostantól hulladékudvarokban is lehetővé teszi az ilyen típusú szemét leadását.

Jelenleg 33 helyszínen, Budapesten, Cegléden, Kecskeméten, Szolnokon, Székesfehérváron, Kaposváron, Tatabányán, Zalaegerszegen, Orosházán, Gyomaendrődön, Békéscsabán és Nagykanizsán adhatók le az élelmiszer-hulladékok - írja a MOHU.

A MOHU becslései szerint egy ember nagyjából heti 1 kilogramm konyhai zöld- és élelmiszerhulladékot termel, ezt pedig közös érdek szelektíven gyűjteni, majd a biohulladékból biometánként megújuló energiaforrást és komposztot előállítani.

A hulladékot saját tárolóedényében kell leadni a helyszínen, majd ott egy patentzáras, szagbiztos gyűjtőedényben elhelyezni.

Hogy mi adható le?

A házhoz menő gyűjtéshez hasonlóan a hulladékudvarokban is leadhatók különböző szerves hulladékok, például gyümölcs- és zöldségmaradékok, kávézacc, teafű (teafilter nem), tojáshéj, főtt ételmaradékok, pékáruk, feldolgozott élelmiszerek és húskészítmények.

Mi nem adható le?

Ugyanakkor csontokat, élelmiszercsomagolást, porzsákokat, porszűrőket, papírzsebkendőket és pelenkákat nem szabad a gyűjtőedényekbe dobni, mivel ezek nem komposztálhatók, illetve rongálhatják a gépeket.

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...