Mogyoróallergiája ihlette a 11 éves fiú saját vállalkozását

Nem kevés pénzt keres a mindössze 11 éves Luke, akit édesanyja támogat saját cukorkavállalkozásában. Hogy hogyan jött az ötlet? Úgy, hogy a súlyos mogyoróallergiás srác mentes édességre vágyott, így megcsinálta magának.

A Charlie, és a csokigyár Willy Wonkája a való életben is létezik: eddig 450 ezer forintnyi angol fontot keresett saját, online édességüzletével az a 11 éves Luke Scotney, aki édesanyja szárnyai alatt vágott bele az üzleti életbe.

A 11 éves Luke Scotney súlyos mogyoróallergiás, és az ötlet azért jutott eszébe, mert nehezen talált olyan édességet, amit meg tudott volna enni

– írja az Index.

Tavaly év végén indította el a saját márkáját, mára pedig havi ötszáz fontot, azaz kb. 200 ezer forintot keres.

Ismerjétek meg a 11 éves üzletembert, Luke-ot:

Fiatal kora miatt természetesen anyukája, a 40 éves Michelle Scotney finanszírozta a kezdőtőkét, az üzletben pedig 50-50%-os partnerként vesznek részt.

Mentes receptek:

A rendeléseket peterborough-i otthonukból intézik, Luke pedig már külön raktárhelyiség vásárlásán és alkalmazottak bevetésén gondolkodik, sőt, a szortiment bővítését is tervezi: további allergénektől mentes édességek értékesítése a cél.

Forrásunk volt.

Címlapkép.


Még több aktualitás:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...