Mivel töltsd a paprikát?

A töltött paprika azon ételek egyike, amelyek nélkül számomra nem telhet el a nyár! De mindig gondban vagyok azzal, hogy vegaként mivel tömjem meg a paprikát?

A hús helyett vajon mit?

A töltött paprika az az étel, amivel a kevésbé finnyás vegáknak is meggyűlik a baja, a húst kipöckölni lehetetlen belőle. Így ha ennél belőle egy hatalmas adagot, pótolnod kell a húst! A jól ismert húspótlók ismét jöhetnek, hisz a szója, tofu vagy gomba remekül illik a hagyományos töltelékbe, a paradicsomszósz „alá".

Vega töltött paprika

A finom magyaros ételekről se kell lemondani, mert valaki elhagyja étkezéséből a húst. Erre itt ez a recept példának, az íze ugyanolyan finom, sőőőőt...

Zöldséggel töltsd!

Egy vegetáriánus számára mi lehetne jobb hús helyett, mint a zöldség? Például paradicsom, sárgarépa, kukorica, borsó, karalábé, zeller, brokkoli, padlizsán, cukkini, hogy csak néhányat említsünk. Egy pazar paprikaköltemény a maradék (leves)zöldség hasznosításához is kiváló lehetőség. Ha kimondottan erre az alkalomra túrod fel a zöldséges standokat, akkor tartsd szemed előtt a szezonalitást!

Paprikát a paprikába!

A főzelékek, gyümölcsmártások vagy levesek esetében gyakran alkalmazom a „sűrítsd magával" elvet, amivel tulajdonképpen a töltésnél is élhetünk! A megskalpolt és kivájt paprikába a főtt rizs és egyebek mellé tömhetünk például kockára vágott paprikát. Hogy ne csak az ízélmény, hanem a színek is lenyűgözőek legyenek, a kápia, a pritamin vagy a zöld-piros-sárga kaliforniaiak lehetnek találóak!

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...