Mivel töltsd a paprikát?

A töltött paprika azon ételek egyike, amelyek nélkül számomra nem telhet el a nyár! De mindig gondban vagyok azzal, hogy vegaként mivel tömjem meg a paprikát?

A hús helyett vajon mit?

A töltött paprika az az étel, amivel a kevésbé finnyás vegáknak is meggyűlik a baja, a húst kipöckölni lehetetlen belőle. Így ha ennél belőle egy hatalmas adagot, pótolnod kell a húst! A jól ismert húspótlók ismét jöhetnek, hisz a szója, tofu vagy gomba remekül illik a hagyományos töltelékbe, a paradicsomszósz „alá".

Vega töltött paprika

A finom magyaros ételekről se kell lemondani, mert valaki elhagyja étkezéséből a húst. Erre itt ez a recept példának, az íze ugyanolyan finom, sőőőőt...

Zöldséggel töltsd!

Egy vegetáriánus számára mi lehetne jobb hús helyett, mint a zöldség? Például paradicsom, sárgarépa, kukorica, borsó, karalábé, zeller, brokkoli, padlizsán, cukkini, hogy csak néhányat említsünk. Egy pazar paprikaköltemény a maradék (leves)zöldség hasznosításához is kiváló lehetőség. Ha kimondottan erre az alkalomra túrod fel a zöldséges standokat, akkor tartsd szemed előtt a szezonalitást!

Paprikát a paprikába!

A főzelékek, gyümölcsmártások vagy levesek esetében gyakran alkalmazom a „sűrítsd magával" elvet, amivel tulajdonképpen a töltésnél is élhetünk! A megskalpolt és kivájt paprikába a főtt rizs és egyebek mellé tömhetünk például kockára vágott paprikát. Hogy ne csak az ízélmény, hanem a színek is lenyűgözőek legyenek, a kápia, a pritamin vagy a zöld-piros-sárga kaliforniaiak lehetnek találóak!

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...