Mit főzzek ma? Zöldbableves, krémes sóskafőzelék és egyszerű rizskoch vár

Első ránézésre akár menzásnak is tűnhetne a mai menü, ez azonban csak a nosztalgiának köszönhető: a mai ebéd sokkal finomabb lesz, mint anno a suliban.

Közétkeztetési hangulat, de cseppet sem arra hajazó ízek: gazdag zöldbableves vár, amit krémes sóskafőzelék követ, a sort pedig egy légies rizskoch zárja.

LEVES

Még több zöldbableves itt!

FŐÉTEL

Sóskafőzelék tükörtojással

Gyermekkori kedvencem, de most is ugyan annyira lázba hoz, ezért készítek belőle nagy adagot, hogy nekem is jusson elegendő. Mondjuk ilyen nincs, mert amikor elfogy már a következő alkalomra ...

Még több sóskafőzelék itt!

DESSZERT

Egyszerű rizskoch

A szomszéd néni régen rizskónak hívta. Nekünk mindegy, milyen néven fut, egy könnyű leves után tökéletes második fogás!

Még több rizsfelfújt itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...