Mit főzzek ma? Zöldbableves, krémes sóskafőzelék és egyszerű rizskoch vár

Első ránézésre akár menzásnak is tűnhetne a mai menü, ez azonban csak a nosztalgiának köszönhető: a mai ebéd sokkal finomabb lesz, mint anno a suliban.

Közétkeztetési hangulat, de cseppet sem arra hajazó ízek: gazdag zöldbableves vár, amit krémes sóskafőzelék követ, a sort pedig egy légies rizskoch zárja.

LEVES

Még több zöldbableves itt!

FŐÉTEL

Sóskafőzelék tükörtojással

Gyermekkori kedvencem, de most is ugyan annyira lázba hoz, ezért készítek belőle nagy adagot, hogy nekem is jusson elegendő. Mondjuk ilyen nincs, mert amikor elfogy már a következő alkalomra ...

Még több sóskafőzelék itt!

DESSZERT

Egyszerű rizskoch

A szomszéd néni régen rizskónak hívta. Nekünk mindegy, milyen néven fut, egy könnyű leves után tökéletes második fogás!

Még több rizsfelfújt itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...