Mit főzzek ma? Tönkölybúzaleves, gombagyros és lekváros bukta csábít

Készítsünk ma laktató, húsmentes étkeket: például tönkölybúzával gazdagított levest, gombával töltött házi gyrost és szilvalekváros buktát.

Otthonos és megnyugtató ízek várnak ma mindenkire, aki asztalunkhoz ül: tönkölybúzaleves, gombagyros és szilvás bukta kerül terítékre.

LEVES

Még több rizsleves itt!

FŐÉTEL

Villámgyors vegán gyros laskából

A laskagombából fűszeres, „húsos” textúrájú gyros válik ebben a villámgyors receptben. A tekercsbe bármilyen zöldséget és szószt pakolhatunk, amit csak szeretnénk.

Még több tortilla itt!

DESSZERT

Szilvalekváros bukta (Lekváros bukta 2.)

Sokan félnek a kelttészta elkészítésétől, pedig nagyon egyszerű. A siker kulcsa a tészta "melengetése" a kelesztés során. Ez a nyári kánikulában  nem jelent problémát, télen pedig ...

Még több bukta itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...