Mit főzzek ma? Szombaton palócleves készül, rakott káposzta és almás rétes

A hétvége első napján kiadós húsos levessel indítunk, amit szintén nagyon télies és igen laktató főétel követ, a desszert pedig bécsi almás rétes krémes sodóval!

Ma már a palóclevessel is jóllakhatunk, de azért megfejeljük egy adag rakott káposztával, a desszert pedig tényleg hab a tortán: bécsi almás rétes.

LEVES

Még több leves erre!

FŐÉTEL

Még több egytálétel erre!

DESSZERT

Bécsi almás rétes

Sokszor jártunk már Bécsben várost nézni, Ausztriában síelni, és az „Apfelstrudel“-t vagyis almás rétest soha nem hagytuk ki. Tésztája nem teljesen olyan, mint a magyar változaté, ...

Még több rétesrecept itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...