A mai menüsor igényel némi időt, de nem bánjátok meg, ha nekiveselkedtek ennek a három csodafogásnak, egyenesen a svédektől.
LEVES
különleges levesek
Artsoppa - svéd sárgaborsóleves
Pofonegyeszerű, sűrű, laktató leves, Svédországban nagyon népszerű. Kicsit olyan, mint a sárgaborsó főzelék, kicsit, mint egy sűrű lencseleves - hidegben gyors és tökéletes ebéd ...
Még több krémleves itt!
FŐÉTEL
húsgombóc
Kötbullar, a legfinomabb svéd húsgolyó vörösboros mártással és áfonyaszósszal
Nem véletlenül terjedt el világszerte a svédek híres húsgolyója, a kötbullar, hiszen egy remekül fűszerezett, remek állagú húsételről van szó. A gombócokat ízben és állagban is ...
Még több húsgolyó itt!
DESSZERT
csigák minden ízben
Svéd kardamomos csiga, azaz kardemummabullar
Svédországban szinte minden pékségben és kávézóban kapni a nemzeti kincsnek számító fahéjas és kardamomos csigát. Ha csak egyetlen falatnyit is volt szerencsénk kóstoltolni ...
Még több csiga itt!