Mit főzzek ma? Sült hagymás padlizsánkrém, mákos tészta és jeges, fahéjas horchata mámorít

Rendhagyó menüsor, a melegre való tekintettel hűs előétellel, édes főétellel, és frissítő hideg itallal desszert gyanánt.

Könnyed és melegben is tökéletes padlizsánkrém, egy nagyon ízletes, menzáról már ismert, de ilyen finoman még soha el nem készített mákos tészta és egy frissitő, rizstej alapú mexikói ital a mai menüsor elemei.

ELŐÉTEL

Vinetta sült hagymával

Padlizsánkrémből sosem elég, készítsd egyből dupla vagy tripla adagban! Sült hagymával még finomabb, mint nyerssel. A hagymát olajon serpenyőben vagy héjában a padlizsán mellett a ...

Még több padlizsánkrém itt!

FŐÉTEL

Legegyszerűbb mákos tészta

A mákos tésztához szinte nem is kell recept, olyan egyszerű az elkészítése, persze, ha szeretnénk nemcsak úgy eltrehánykodni a dolgot, hanem tényleg egy ízesen összedobott metéltet ...

Még több édes tészta itt!

HIDEG ITAL

Mexikói horchata

A horchata az egyik legnépszerűbb mexikói üdítő, vagyis agua fresca. Gyakorlatilag egy házi készítésű, hígabb rizstejről van szó, amit fahéjjal és kevés vaníliával édesítenek, ...

Még több hideg ital itt!

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...