Mit főzzek ma? Spenótleves, Dubarry-csirke és almás őzgerinc szemelt ki magának
Igencsak izgalmas ízek és alapanyagok várnak ma ránk az alábbi három fogásban: a bablevesbe spenót került bőven, a csirkét Dubarry-módra, karfiollal és rengeteg sajttal sütjük csőbe, míg az almás süti őzgerincben sül készre.
A levesünk könnyedén, zöldségekkel indít, hogy a főételnek szánt Dubarry aztán jobban rákapcsoljon, az egész pedig az almás őzgerincen térjen nyugovóra.
LEVES
bableves
Egy gyors vegetáriánus leves. Mediterrán, olaszos ízvilágú. Friss zöldfűszerekkel a legfinomabb és nyugodtan eshetünk túlzásba ezen a téren.
Még több bableves itt!
FŐÉTEL
csőben sült húsok
A francia király, XV. Lajos szeretője Madame du Barry által kreált fogás - legalábbis a legenda szerint. A karfiolt még a Napkirály honosíttatta meg Franciaországban, utódja már nagy ...
Még több csőben sült hús itt!
DESSZERT
őzgerinc sütemény
Csütörtökönként egy kedves ismerősömet szoktam meglepni némi süteménnyel. Most erre esett a választás, ilyen volt a hangulatom.
Még több őzgerinc sütemény itt!