Mit főzzek ma? Szerecsendiós sárgaborsó-krémleves, sokmagvas fasírtgolyó és csodás hókifli készül

Mai levesünk meghazudtolja a menzás emlékeket, a főételünk egy ünnepi hidegtálon, de egy sima hétköznap is tökély, a sütemény pedig a legfinomabb hókifli.

Csinos sárgaborsóleves fűszeresen, mini fasírtgolyók bundásan, hókiflik pedig nagyon porcukrosan - ez a mai menüsor:

LEVES

Szerecsendiós sárgaborsó-krémleves

Sokan nem kedvelik a sárgaborsót, aminek valószínű okai a hajdani, iskolai menzás emlékekben keresendő. Viszont ha finoman elkészítjük, újra a rajongóivá válhatunk. Hűvösebb őszi ...

Még több krémleves itt!

FŐÉTEL

Fasírtgolyók sokmagvas bundában

A pillanatok alatt összedobható, ropogós, szaftos és kellemesen fűszeres fasírtgolyók a húsvéti asztal elmaradhatatlan kiegészítői. Próbáljátok ki, mert szinte bármihez jól ...

Még több fasírt itt!

DESSZERT

A legfinomabb hókifli

Ezeket a hókifliket a mandula és a mogyoró teszik igazán karakteressé. Sokáig eláll, ezért jóval karácsony előtt elkészíthető. Szeretettel ajánlom a tortaváltozatát is!

Még több hókifli itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...