Mit főzzek ma? Sajtos-sonkás tojástekercs, mázas sonka és keksztorta az ünnepi menü

A húsvét vasárnapi menü mi másból is állhatna, mint az ünnepi asztal ékeiből: hagyományos ízekből, kicsit új köntösben.

A mai ünnepi menü egy ínycsiklandozó sajtos-sonkás-burgonyás tojástekercsből, sárgabarcklekváros-mázas sonkából és mandulás-narancsos keksztortából áll.

ELŐÉTEL

Még több sajtos tekercs itt!

FŐÉTEL

Sárgabaracklekvár-mázas sonka

Hagyd el idén húsvétkor a hagyományos sonkát, hogy felturbózhasd valami sokkal extrábbal! A megszokott főzőrutin után, fogyasztás előtt vedd ki még egy fél órára a hűtőből a húst, ...

Még több húsvéti sonka itt!

DESSZERT

Mandulás-narancsos keksztorta

Garantált a jókedv, megéri ezt a retro kinézetű, mégis cukrászdai minőségű finomságot előállítani. Aki imádja a kókuszgolyót vagy a kekszszalámit, ezt a tortát is tutira kedvelni ...

Még több torta itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...