Kerüljön ma az ebédlőasztalra egy (majdnem) eredeti Újházi-tyúkhúsleves, egy laktató sárgaborsó-főzelék és egy klasszikus madártej.
LEVES
húsleves
A (majdnem) eredeti Újházi-tyúkhúsleves
Fontos leszögeznünk, hogy ez csak a majdnem eredeti Újházi-húsleves receptúrája, mivel névadója, Újházi Ede (század eleji színészlegenda és főzőmester) Magyar Elek 'Az Ínyesmester ...
FŐÉTEL
sárgaborsó-főzelék
Sárgaborsó-főzelék
A sárgaborsó (vagy felesborsó, kinek-mi) az egyik legalulértékeltebb alapanyag, pedig fehérjében gazdag, szuper hüvelyes. Legtöbbször főzeléket készítünk belőle - így tettünk most ...
Még több sárgaborsó-főzelék itt!
DESSZERT
madártej
Klasszikus madártej
Tojás, tej, cukor, vanília – gyakorlatilag ennyiből áll a madártej. Nem kell bele se keményítő, se liszt, se pudingpor, így is szép sűrű, na meg eszméletlen finom krémet kapunk, ha ...