Mit főzzek ma? Mustárleves, szűzpecsenye és gesztenyeszív kerül az asztalra

Egyre közelebb a karácsony, így igyekszünk olyan ételeket válogatni nektek, amelyekkel hangulatba kerültök. A mai napon igazi ünnepi menü készül a konyhában.

A mai napon egy isteni finom holland mustárleves készül, azután szűzpecsenye sül áfonyamártással, és gyerekkorunk kedvence, gesztenyeszív lesz a desszert.

LEVES

Holland mustárleves szilvától

Hollandiában nagyon kedvelt krémleves, a mustár adagolását kóstolással beállíthatjuk ízlés szerint. Pirított bagettszeletekkel tálaltam, de a hollandok sokszor kortyolgatják bögréből ...

Még több krémleves itt!

FŐÉTEL

Szűzpecsenye áfonyaöntettel

Sertésszüzet elkészíteni egyáltalán nem olyan nehéz, mint azt sokan gondolnák, ugyanakkor egészen fenséges fogásokat hozhatunk össze belőle - a vörösáfonya például tökéletesen ...

Még több szűzpecsenye itt!

DESSZERT

Gesztenyeszív

Meglehetősen macerás édesség a gesztenye és mandula pucolása miatt, de ha már ezen túl vagyunk, gyerekjáték az egész. Kis golyókat is készíthetünk ugyanígy, szerintem szuper gasztro ...

Még több gesztenyegolyó itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...