Mit főzzek ma? Mustárleves, szűzpecsenye és gesztenyeszív kerül az asztalra

Egyre közelebb a karácsony, így igyekszünk olyan ételeket válogatni nektek, amelyekkel hangulatba kerültök. A mai napon igazi ünnepi menü készül a konyhában.

A mai napon egy isteni finom holland mustárleves készül, azután szűzpecsenye sül áfonyamártással, és gyerekkorunk kedvence, gesztenyeszív lesz a desszert.

LEVES

Holland mustárleves szilvától

Hollandiában nagyon kedvelt krémleves, a mustár adagolását kóstolással beállíthatjuk ízlés szerint. Pirított bagettszeletekkel tálaltam, de a hollandok sokszor kortyolgatják bögréből ...

Még több krémleves itt!

FŐÉTEL

Szűzpecsenye áfonyaöntettel

Sertésszüzet elkészíteni egyáltalán nem olyan nehéz, mint azt sokan gondolnák, ugyanakkor egészen fenséges fogásokat hozhatunk össze belőle - a vörösáfonya például tökéletesen ...

Még több szűzpecsenye itt!

DESSZERT

Gesztenyeszív

Meglehetősen macerás édesség a gesztenye és mandula pucolása miatt, de ha már ezen túl vagyunk, gyerekjáték az egész. Kis golyókat is készíthetünk ugyanígy, szerintem szuper gasztro ...

Még több gesztenyegolyó itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...