Mit főzzek ma? Kéttányéros palóclevest, szilvamázas húst és profiterolt ajánlunk

Kiadós lakomát ajánlunk nektek mára, a laktató levest egy könnyedebb, ízletes fogás és egy szuper olasz desszert követi.

Kéttányéros palóclevest, ízletes szilvamázas csirkét és kávéhabos profiterolt ajánlunk.

LEVES

"Kéttányéros" palócleves

A legenda szerint, amikor Mikszáth Kálmán először kóstolta a palóclevest, annyira ízlett neki, hogy azonnal két tányérral is szedett belőle. A történet több mint 100 éves, ahogy ...

Még több leves itt!

FŐÉTEL

Szilvamázas csirke

Isteni ez a fénylő csirkehús, ami leginkább aszalt szilvával töltött csirkemellre emlékeztet. Mindenkinek ajánlom, akár nyáron a grillsütőn készíti, akár a karácsonyi asztalt ...

Még több húsos fogás itt!

DESSZERT

Kávéhabos profiterol

Sokak kedvenc olasz édessége házilag is elkészíthető, és bár teljes odafigyelést és egy féldélutánt igényel, a végeredményért mindenképpen megéri kipróbálni.

Még több profiterol itt!

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!