A mai menü olasz gombóclevesből, sáfrányos rizottóból és görög grízpitéből áll, jó étvágyat!
LEVES
gombócleves
Canderli – olasz gombócleves
Nem csak mi, az olaszok is készítenek gombóclevest. Ezeket a gombócokat sokszor nem is levesbe teszik, hanem vajban, zsályával megpirítják, így is érdemes megkóstolni.
Még több gombóclevesrecept itt!
FŐÉTEL
rizottó
Sáfrányos rizottó
Nincs benne se plusz zöldség, se hús, de nem is kell, mert egy tál rizottó önmagában is annyira gazdag, hogy nem lesz hiányérzetünk. Bőven elég bele az a csipet sáfrány, amitől ...
DESSZERT
tejes pite
Galaktoboureko, a görög grízpite
A nálunk is ismert és szeretett burek vagy börek Görögországban nem csak sós, hanem édes is lehet. Legismertebb verziója a tejburek, amibe a rétegezett réteslapok közé tejbegríz vagy ...