Mit főzzek ma? Tex-Mex kukoricaleves, mexikói csirketortilla és Frida Kahlo narancsos keksze vár

A mai napra mexikói színekbe öltözünk: a leves mi más lenne, mint fűszeres kukoricaleves, a főétel különleges csirkés tortilla, az édesség pedig a legismertebb mexikói festő, Frida Kahlo narancsos keksze.

Ha picit ráuntál a hagyományos, sokszor főzött fogásaidra, és sem a magyaros, sem az olasz, sem a kínai ízvilág nem az, amire most vágysz, akkor nyiss Mexikó felé!

LEVES

Tex-Mex kukorica-krémleves

Ez a krémes és tartalmas Tex-Mex kukoricakrémleves igazi bűnös élvezet: van benne jó adag sajt, krémes tejszín és egy kevés római kömény is. A szuper ízélményt ezek mellett a ...

Még több krémleves itt!

FŐÉTEL

Mexikói achiotés csirkés tortilla

Ez a recept úgy született, hogy maradt egy adag achiotéval készült csirke, amit azon nyomban fel kellett falnunk. A kukoricás tortillába minden otthon lelhető finomság belekerült. ...

Még több tortilla itt!

DESSZERT

Frida Kahlo narancsos keksze

A recept állítólag Frida Kahlo anyukájáé volt... hogy igaz vagy nem, azt nem tudom, mindenesetre nagyon gyors, omlós és finom. Én a maradék narancsból főztem egy cukorszirupot, és azzal ...

Még több édes keksz itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...