Mit főzzek ma? Lengyel céklaleves, sajtszószos gnocchi és narancsos keksz készül

Meglepő, mégis nagyon találó ételhármas érkezik a mai napon az asztalunkra. A menü nem más, mint egy mélybordó lengyel céklaleves, majd krémes, sajtszószos gnocchi, desszertnek pedig vaníliás-narancsos keksz.

Talán meglepődünk, hogy ez a három étel illik egymáshoz. De ne tegyük, inkább főzzük meg őket egy nagyon különleges ebéd érdekében. Elsőként lengyel céklaleves, majd sajtszószos gnocchi, végül pedig narancsos keksz érkezik.

LEVES

Lengyel céklaleves gombás batyuval

Céklaleves, borscs, barszcz, rengeteg név, még annál is több elkészítési forma.  Ezt a húsmentes, lengyel verziót legtöbbször az ünnepekkor fogyasztják, mivel a régi hagyományok ...

Még több borscs itt!

FŐÉTEL

Még több gnocchi itt!

DESSZERT

Még több vaníliás keksz itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...