Mit főzzek ma? Krumplileves, lencsefőzelék és szilvás gombóc vár

Lélekmelengető finomságokkal rukkolunk elő csütörtökön. A menü ezúttal tejfölös krumplileves, lencsefőzelék és gömbölyded szilvás gombóc.

A csütörtöki menüben könnyen elkészíthető krumplilevest, laktató lencsefőzeléket és szilvás gombócot kínálunk nektek.

LEVES

Még több zöldségleves itt!

FŐÉTEL

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Még több főzelék itt!

DESSZERT

Szilvásgombóc

A szilvás gombóc, a réteshez hasonlósan, a gyermekkorom nyarait, Nagymamám konyháját idézi. Szeretem készíteni, mert a gombócok gyártása egyúttal időutazás is számomra, a régi szép ...

Még több szilvás gombóc itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...