Mit főzzek ma? Francia hagymaleves, töltött édesburgonya és körtés pite vár

Igazi, autentikus és melengető francia hagymalevessel, töltött, tarjás édeskrumplival és zabpelyhes-körtés pitével várunk szombaton.

Szombat van, itt a hétvége, melengető, őszies fogásokat hoztunk – a mai menüben a hagyma, a sajt, az édeskrumpli, a körte és a zabpehely a szereplők.

LEVES

Hagyományos francia hagymaleves

Aki a hagymát szereti, az ezt a receptet imádni fogja, ennyi hagymát ugyanis semmi másban nem eszünk meg egyszerre. Hagymalevest már az ókori rómaiak is fogyasztottak, később pedig az egyik ...

Még több hagymaleves itt!

FŐÉTEL

Még több töltött burgonya itt!

DESSZERT

Körtés-zabpelyhes pite

Ha egy finom szaftos, fűszeres, igazi őszi gyümölcsös pitére vágytok, amely ráadásul még egészséges is, próbáljátok ki ezt a receptet!

Még több piterecept itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...