Erőteljes ételtrió tesz ma boldoggá mindenkit. A három fogás kész csoda, izzítsuk hát a tűzhelyet! Francia hagymaleves, Dubarry csirkemell és madártej érkezik.
LEVES
hagymaleves
Francia hagymaleves vajas pirítóssal
A kiindulópont Julia Child hagymalevese volt, de az marha alaplével készül, nincs benne szerecsendió, ellenben van brandy, úgyhogy más ez, de mégis nagyon hasonló. A lényeg: szánjunk rá ...
FŐÉTEL
csőben sült húsok
Csirkemell Dubarry módra füstölt sajttal
A francia király, XV. Lajos szeretője Madame du Barry által kreált fogás - legalábbis a legenda szerint. A karfiolt még a Napkirály honosíttatta meg Franciaországban, utódja már nagy ...
DESSZERT
madártej
A tökéletes madártej
A madártej, azaz ile flottante (ejtsd: il flottant) egy francia ihletésű édesség, jelentése: úszó sziget. Lágy és krémes tejsodó, amin puha és könnyed habgaluskák úszkálnak. Hidegen ...