Mit főzzek ma? Csütörtökön borsóleves készül, hússaláta és lekváros bukta

A csütörtöki menüre sem lesz sok panasz, készítsétek el mindhárom fogást, ha nem ma, még a héten! Nem húsmentes ugyan, de akár anélkül is elkészülhet mind a borsóleves, mind a saláta. A bukta meg csak édes ráadás!

A mai első fogás csirkeszárnnyal készült borsóleves, ami mirelit borsóból is isteni lesz, a második, főfogásunk orosz hússaláta a retró jegyében, a desszert pedig szintén kedves, régi emlék: lekváros bukta!

LEVES

Még több levesrecept itt!

FŐÉTEL

Orosz hússaláta egyszerűen

Az egyik kedvenc retró salátánk, amit eredetileg XIX. század közepén egy moszkvai francia séf talált ki, és akkor még nagyon máshogy nézett ki: tartalmazott többek között aszpikot, ...

Még több salátarecept erre!

DESSZERT

Lekváros bukta 3.

A gyerkőc nagyon szereti a lekváros buktát, az ő kedvéért készült el. Ezt is még a nagymamámtól tanultam.

Kelt tésztás finomságok itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...