Szentestén a leves egy eredeti bajai halászlé, a főétel egy csodás narancsos kacsa, a desszert pedig zserbótekercs lesz.
LEVES
halászlé
Az eredeti bajai halászlé, házi gyufatésztával
Bár én mohácsi származású vagyok, apám épp így főzi nálunk is a halászlevet, ahogy ez a bajai receptúra is mutatja. Bár a halászlé esetében is érvényes a mondás, hogy "ahány ...
FŐÉTEL
kacsasült
Narancsos kacsa gyökérzöldségekkel és selymes narancsmártással
Ha van fogás, ami ünnepi asztalra kívánkozik, akkor ez az egyszerre szaftos és ropogós narancsos kacsa bizony ilyen! A kacsacombok- és mellek zöldfűszerek, narancs és köretként szolgáló ...
DESSZERT
piskótatekercs
Zserbótekercs
Megalkottuk a zserbós piskótatekercset, és bizony nem hagyta szégyenben névadó ősét. A zserbóval ellentétben ráadásul ez a zserbótekercs gyorsan és könnyen elkészíthető, így remek ...