Mit főzzek hétvégén? Kuckózásra alkalmas, háziasan melengető fogások várnak
A hétvégék általában végre kicsit ráérősebbek, és teret adnak a konyhai-gasztronómiai kibontakozásnak, időigényesebb kedvenceknek. Lessétek meg, mit ajánlunk szombatra és vasárnapra nektek!
Szombaton nem eszünk húst, de nem maradunk éhesek, az is biztos, és erről a lencsés székelykáposzta gondoskodik, no meg a zöldségkrémleves és a kuglóf. Vasárnap viszont az őszi sütőtökkrémleves után francia vörösboros csirke vár ránk, majd egy gyönyörű almatorta:
SZOMBAT
LEVES
zöldségkrémleves
A fehérrépa jöhet minden formában, ezúttal levest készítettem belőle.
Még több zöldségkrémleves itt!
FŐÉTEL
székelykáposzta
A székelykáposzta az egyik kedvenc egytálételünk, a hús azonban egyáltalán nem kötelező eleme! A legtöbb vega verzió gombával készül, ezt a receptet azonban egy polcon árválkodó ...
Még több székelykáposzta itt!
DESSZERT
csokis kuglóf
Ha van otthon kuglófformánk, aligha menekülünk az ünnepi kuglófsütések elől. A piskótás süteményt azonban nemcsak ünnepek alatt érdemes elkészíteni, hiszen meglepően egyszerű, de ...
Még több kuglóf itt!
VASÁRNAP
LEVES
Még több sütőtökkrémleves itt!
FŐÉTEL
húsos egytálételek
A coq au vin az egyik legcsodásabb, legomlósabb francia egytálétel, amivel csak találkozhatunk. A legenda szerint egyenesen az ókori Galliából ered a recept, hivatalosan azonban csak a 20. ...
Még több húsos egytálételek itt!
DESSZERT
almás süti
Az almás sütemények egész évben készíthetők, ezért igazán sosem mennek ki a divatból, mégis valahogy ősszel teljesednek ki igazán. Ezt a receptet a franciák Gâteau Invisible-nek, ...
Még több almás süti itt!