Mit érdemes tudni a babérlevélről?

Te hogyan tárolod a babérlevelet? Vannak szakácsok, akik meglepő módon nem a szekrénybe, a fűszerek közé teszik.

A babérlevélként ismert fűszer a babérfa levele. Többféle változata létezik, van kaliforniai, indiai, indonéz, nyugat-indiai és mexikói is. A babérleveleket frissen, szárítva, őrölve vagy egészben lehet használni. Egész babérlevelet a legtöbb élelmiszerboltban bármikor vásárolhatunk. Vannak üzletek, ahol morzsolt vagy őrölt babérlevél is kapható. Sok szakács azonban úgy érzi, hogy az őrölt változat túl erős, ezért főzéskor inkább egész levéllel ízesítenek.

A leveleket a legtöbben kiveszik az edényből, mielőtt tálalnak. Egészben nem szabad a babérleveleket fogyasztani, őrölt formában viszont igen, és annak lehetnek is táplálkozási előnyei. Arról azonban nem szólnak kutatások, hogy mi történik, ha valaki nagyobb dózisokban, vagy hosszú távon fogyasztja a babérlevelet. A babérlevél népszerű fűszernövény, többféle ételt fűszerezünk vele, például a leveseket, a pörkölteket és más sós ételeket. A babérlevél fő előnye, hogy só hozzáadása nélkül fokozza az ételeink ízét. Vannak, akik teát készítenek babérlevélből, mások a fürdővizükbe teszik a leveleket.

Babéros nyúl

Igazi régi típusú, franciás, krémes különlegesség - tökéletes vasárnapi ebéd! www.lurpak.com/hu-hu/

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Krémes burgonyakrémleves

A krumpli talán a leghétköznapibb alapanyagunk, kis turbózással azonban szuper ételeket varázsolhatunk belőle. Így van ez ezzel a krémlevessel is: elég néhány, szinte minden hűtőben ...

A főzéshez használt néhány babérlevél nem változtatja meg az elkészített étel tápértékét, mert nem tartalmaz jelentős mennyiségben mikroelemeket vagy makrotápanyagokat. Egy evőkanálnyi adagban körülbelül öt kalória van, elsősorban szénhidrát formájában. A babérlevélben található mikroelemek közé tartozik az A-vitamin, a C-vitamin, a B6-vitamin, a mangán, a vas és a kalcium.

A legtöbben a babérleveleket a fűszeres szekrényben tárolják, akár a többi szárított fűszernövényt vagy gyógynövényt. Sok szakács viszont azt javasolja, hogy a babérleveleket a fagyasztóban tároljuk, mert így több „íz” marad a fűszerben, mint hűvös, száraz helyen tárolva.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...