Mit ehet egy vega a strandon?

Persze minden plázs más és más választékot kínál, de vannak klasszikusok, amelyek minden büféétlapon szerepelnek. Lássuk ezeket vegetáriánus szemmel!

Van, ami sosem változik

Lángos

A lángos jó, a lángos finom, a lángost minden mennyiségben imádjuk! A laza fokhagymás épp olyan jó, mint a laktatóbb sajtos-tejfölös verzió. Arra azonban ügyelj, hogy egyre több lángososnál megjelenik a felirat, hogy a forró finomságon növényi eredetű „sajt” és „tejföl” van. Persze, ha nem vagy a tejtermékek barátja, ennek még örülhetsz is!

3, vegának való vidék >>

Retro strandos lángos

Vegaburger

Mit ér a burger, ha vega? Ha megéheztél az egész napos strandolásban, akkor nagyon sokat! A hagyományos, édes buciba gyömöszölt zöldségeket, savanyúságot, majonézt, mustárt és ketchupot a „jobb” helyeken rántott vagy szeletelt sajttal dobják fel.

Amerika kedvencei >>

Rántott sajt-sült krumpli

Ahogy az éttermekben, úgy a strandbüfékben is megtalálhatod azt a fogást, amivel a vendéglátósok az éhes vegákat várják. Ez pedig a rántott sajt és a sült krumpli kettőse, savanyúsággal és/vagy tartárral. Ha szereted, akkor kézenfekvő, hogy rendelj magadnak belőle, ha nem annyira, akkor állj tovább, ennél minden beachen szélesebb a vegetáriánus kínálat.

Sütőben sült krumpli

Nincs hamburger sült krumpli nélkül. Csak éppen nem mindegy, hogy milyen az a krumpli. A gyorséttermekben kapható, sült burgonyának titulált, zsírban úszó példányokat ...

Főtt kukorica

Bár az idei csöves kukoricák még csak hellyel-közel ehetőek, a strandos főttkukorica-árusok mindig megtalálják a módját, hogy árulhassák. (Vajon hogyan csinálják?) A kukoricát inkább tízórainak vagy uzsonnának, bemelegítő éteknek ajánljuk, ebédre vagy vacsorára kicsit kevés lesz!

Párolt kukorica

Emlékszem a gyermekkori nyarakra, amikor a nagymamám óriási fazékban már reggel feltette főni a kukoricát, némi kukoricahéj kíséretében és pont ebédre készült el. Így is finom ...

Fagyit a Fragolából! >>

Desszert

Vegetáriánusnak lenni részben azért is jó, mert ha nem találsz semmi neked való ételt, nyugodtan nassolhatsz. Palacsinta, gofri, kürtős kalács, fagyi, jégkrém, jégkása, vattacukor minden strandon akad, biztosan nem távozol üres hassal, elégedetlenül a plázsról!

Epres goffri

A hűtőben figyelő epret próbáltam megmenteni. Sikerült. A gyerekeknél nem volt 100%-os az öröm, de nekünk szülőknek nagyon ízlett.

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok >>

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...