Újra megtartják a nagy sikerű kocsonyafesztivált Miskolcon

Örülhet a város és az érdeklődők, hiszen a naptári tavasz első napjain újra megrendezik Miskolcon a kocsonyafesztivált.

Jó hír a miskolciaknak és a kocsonya rajongóinak, hogy a városvezetés két év kényszerszünet után újra megrendezi a kocsonyafesztivált 2023. március 3-5. között.

Készülünk, mert egy tél sem tart örökké, és jól esne már egy kis fesztivál

– lelkesedik Veres Pál, Miskolc polgármestere illetve a szervezők.

Miskolc és az észak-magyarországi régió kedvenc rendezvénye 2004-2014-ig nagy sikerrel várta a látogatókat évről évre, azután két évig parkolópályára került, mivel a korábbi városvezetés és a fesztivált üzemeltető alapítvány között vita támadt.

Halkocsonya

Karácsony idején előszeretettel készül sok magyar konyhában kocsonya, amit a leggyakrabban sertésből készítenek. A kocsonyafőzés egyik elfeledett verziója a halkocsonya, melyet ...

Karácsonyi kocsonya

Nincs karácsony kocsonya nélkül. Ez a recept a mi legjobb tudásunk alapján készült, nagy szeretettel ajánljuk. Boldog karácsonyt minden kedves Nosalty felhasználónak!

Cifra kocsonya

A hagyományos csak fokhagymás, mellesleg hőn szeretett, egyszerű kocsonyánkhoz képest ez nekünk a "cifra" kocsonya. Egyszer egyik barátunk hozott egy tállal kóstolóba, és a fiam azóta ...

Később, 2020. után 2021-ben és 2022-ben a koronavírus-járvány miatt ismét elmaradt a buli, idén viszont semmi sem állhat útjába. Ott a helyetek!

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...