MIRELITE - a megőrzött érték

Sokan emlékszünk még a MIRELITE márkától elválaszthatatlan kis eszkimóra, aki a gurulós málna dobozán vagy a bélszínrolón védjegyként ügyelt a minőségre. (x)

A boltok mélyhűtött pultja előtt gyakran esünk abba a tévedésbe, hogy a mélyfagyasztott termékeket mind mirelitnek hívjuk, pedig a MIRELITE valójában nem egy gyűjtőnév, hanem egy régi, nagy magyar márka, mely eredetileg egyetlen gyártó termékeit jelölte. A márka története 1945-ig nyúlik vissza, amikor fagyasztója csak az elitnek volt. Nevét is innen kapta: a Mezőgazdasági Ipari Részvénytársaság Elite Terméke, röviden MIRELITE.

Az eredeti MIRELITE most megújulva kerül a boltokba, megőrizve gyermekkorunk klasszikus ízeit, a nyári zöldségek és gyümölcsök értékeit. Nem lesz nehéz felismernünk, mert a kis eszkimó visszakerült a csomagolásra, jelezve, hogy az eszkimós az eredeti.

A 100%-ban magyar tulajdonban lévő MIRELITE által feldolgozott zöldségek és gyümölcsök a betakarítás után néhány órán belül lefagyasztásra kerülnek, így - a sokszor napokat vagy heteket utazó frissnek gondolt áruval szemben - beltartalmi értékük akár egy év múlva is megegyezik a frissen szüreteltével. A -41 fokon 5 perc alatt megfagyó zöldségek, gyümölcsök sejtjeinek kristályszerkezete nem roncsolja a sejtfalat, így a házilag fagyasztottal szemben kiolvasztás után is szinte olyanok, mintha frissek lennének.

A MIRELITE márka termékeivel könnyen és gyorsan elkészíthető receptjeinket keressétek a MIRELITE szakácsprofil alatt! (x)

Tekints be a MIERLITE világába

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

11 gyors segítség rohanós hétköznapokra, ha valami szószosat kívánsz

Már megszoktuk, hogy a hétvége a ráérősebb, komplexebb fogások készítésével telik, ráadásul az ünnepi időszak is a nyakunkon a sütés-főzés szorgos napjaival. Ezért is érdemeljük meg, hogy egy kicsit ellustuljunk a hétköznapokon, és gyorsan elkészíthető, de extrán szószos, pikáns és lélekmelegítő fogásokkal ajándékozzuk meg magunkat.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...