Így legyen csinosan rendezett, minimalista a konyhád

Ha nem tartjuk kordában, akkor hamar a feje tetejére fog állni a konyhai rend: mondjunk búcsút a túlzsúfolt szekrényeknek és fiókoknak, hogy minden zökkenőmentesen menjen.

Az egyszerűnek nem kell unalmasnak lennie, de ami a lakberendezést illeti, a kevesebb néha több. A minimalizmus nemcsak életfilozófia, hanem népszerű lakberendezési stílus is, amiből a konyhában is profitálhatunk.

Így legyen csinosan rendezett, minimalista a konyhád

Ne halmozz!

Ha rendszeresen szervezel összejöveteleket az otthonodban tíz főre, akkor van értelme a tíz tányérnak, de ha kicsi, minimalista a háztartásod, és nem adsz hatalmas vacsorapartikat, akkor nincs értelme gyűjtögetni a tálakat és evőeszközöket.

Ne tárolj mindent a konyhában, amire nincsen szükséged a főzéshez vagy az evéshez: keress más helyet a postai küldeményeknek és az apró kacatoknak!

Mondj búcsút az eldobható evőeszközöknek, és ne gyűjtsd össze a gyorséttermekben használt szívószálakat és evőeszközöket.

Szelektálj!

Természetesen szükséged van bizonyos tárgyakra, tányérokra, edényekre, poharakra és igazából mindenre, amit rendszeresen használsz. Nézd át a konyhai eszközöket, és szelektálj az alapján, hogy mit vetettél be az elmúlt fél évben. Amit már hónapok óta nem használtál, arra nem biztos, hogy igazán szükséged van. Hacsak nem használsz egyszerre húsz konyha- és törlőruhát, akkor felesleges őket tartalékolni. A kidobásra ítélt tárgyakat ne dobd ki: add el, ajándékozd oda valakinek, esetleg vidd be egy adományboltba, ahol biztosan örömmel átveszik majd.

Lomtalaníts!

Nincs szükséged másolatokra, régi napi- és szórólapokra. A már nem visszaváltható termékek blokkjaitól, a használt, betelt füzetektől és felesleges nyomtatványoktól is szabadulj meg!

Gondold újra!

Színes falak helyett érdemes egy, maximum két szín keverékét választani. A túl sok minta és árnyalat zsúfolt hatást kelthet, ami teljes ellentétje a szempihentető minimalizmusnak. A fehér falak és a fa konyhabútor egyszerű, de mindig nagyszerű választás.

Multifunkció

Nincs értelme olyan eszközöket tartani otthon, amiket csak egy dologra lehet használni vagy, amit azért tartogatunk, hogy hátha jó lesz még valamire. Szükségtelen a cseresznyemagozó, ha évente egyszer eszünk cseresznyét, és a rizsfőző is, ha nem szeretjük a rizst, ezért csak néhanapján fogyasztjuk.

Takaríts!

Ha minimalista konyhát szeretnél, akkor takarítanod is rendszeresen kell. Egy tiszta és rendezett helyen te is könnyebben észreveszed, hogy mi lóg ki a sorból, mire nincs szükséged. A hűtőszekrényt és a kamrát is rendszeresen takarítsd ki, és minden héten nézd át, hogy mi van benne: így elkerülheted a pazarlást, és csak azt fogod megvenni, amire tényleg szükséged van.

A kamrát is takarítsd rendszeresen

Tüntesd el!

A melegszendvicssütő, a kenyérpirító, a kis légkeveréses sütő és a fűszertartó valóban hasznos, de hacsak nem használjuk TÉNYLEGESEN minden nap, akkor inkább a szekrényben tároljuk őket a konyhapult helyett – így a takarítás és a főzés is egyszerűbb lesz, hiszen lesz helyünk dolgozni.

Forrásaink voltak: via és via


Még több lakberendezés itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...