Az amerikai sajtó egyik legmarkánsabb szereplője, a New York Times 2016. november 13-án megjelent vasárnapi utazási melléklete a magyar fővárost az előkelő 11. helyen ajánlja azok között a helyszínek között, amelyeket a huszonéveseknek okvetlenül fel kell keresniük. A több mint 200 éves múltra lap több mint 1,5 millió olvasó véleményére gyakorol hatást.
Ezért is különösen figyelemre méltó, hogy a tekintélyes amerikai lap ,,20 hely, ahová el kell menni huszonévesen – okosabban élni” című cikkében a fürdőket és kávéházi kultúrát emeli ki a magyar főváros attrakciói közül.
Az írás egyúttal megerősíti, hogy a fiatal amerikai generáció megszólításához nem elegendő a romkocsmák világának bemutatása. A mai amerikai huszonévesek ugyanis egyre tudatosabban választanak úticélt. Az úti élmények szerzése mellett az is fontos számukra, hogy a felkeresett desztinációról minél többet megtudjanak, kultúráját és a történelmét is jobban megismerjék.
A New York Times hétvégi utazási melléklete több, mint 1,5 millió olvasót ér el.
A lap több technológiai változtatást is végrehajtott ebben az évben. A több mint 200 éves múltra visszatekintő nyomtatott megjelenését megtartva összefogott a Google-lal, ezzel új virtuális tartalmakat tett elérhetővé olvasói számára. Ugyanennek a megújulási folyamatnak a része az is, hogy fúzióra lépett a legtekintélyesebb amerikai bloggereket tömörítő szervezettel, a Hello Societyvel.
A New York Times lépése azt is mutatja, hogy az amerikai sajtó történetének egyik legmarkánsabb szereplője hogyan alakítja át tevékenységét, és próbálja megőrizni pozícióját a 21. század technológiai kihívásai közepette.
És ezt olvastad már?
Ezeket olvastad már?
Harrison Ford ezeken a magyar helyeken már igencsak belekóstolt a...
A sportos 74 éves sztár legtöbbször bicajjal érkezik a helyszínre, kedvességével, közvetlenségével elkápráztatja rajongóit, és még a mosogatástól sem riad vissza!
NosaltyAlaptalan tévhiteket oszlattak el a magyar konyhával kapcsolatban
A magyar gasztronómiáról élő tévhiteket igyekeztek eloszlatni a magyar résztvevők a spanyolországi San Sebastiánban, a Gastronomika konferencián tartott előadásaikban.
NosaltyBIGinning - az óriás adagok Mekkája Budán
Egyre nagyobb a szakadék a fine dining és a hagyományos vendéglátás között - mi most megtaláltuk a kettő ötvözetét Budán, a BIGinningben.
Dacotacímlapfotó: Liberté / Facebook