Ha csemetéinken múlna, biztosan tésztát tésztával ennének.Cafika szakácsunk kisbabájának is kedvére való a paradicsomos pasta, gyermekbarát módon, só és cukor nélkül.A Te picikéd vajon örömmel majszolná? Próbáld ki, és meglátod!
Paradicsomos tészta babáknak (1 éves kortól)
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 4-5 koktél paradicsom
- 30 g babáknak való tészta
- kevéske hagyma (vagy póréhagyma) (el is hagyható)
- 1 bazsalikom levél
- 2 kk extra szűz olívaolaj
- 2 kk reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
- Egy kis lábasban felteszünk vizet forralni, a paradicsomok csumáját kivágjuk, másik szélén a héjat X formában bevágjuk.
- Ha forr a víz, beletesszük a paradicsomokat, ha már látjuk, hogy felgöngyölödik a héjuk (kb. 1/2 - 1 perc), akkor leöntjük róla a forró vizet és rögtön hideget engedünk rá, majd meghámozzuk és apróra felszeleteljük.
- Egy kis serpenyőben 1 kk olívaolajon megfonnyasztjuk a nagyon apróra metélt hagymát (ha kihagyjuk, akkor mehet rá rögtön a paradicsom), majd hozzáadjuk a paradicsomot, és fedő alatt pároljuk, keverjük meg. Ha túl száraz lenne, akkor pici vizet öntünk alá.
- Ha kész a szósz, összetörhetjük villával vagy botmixerrel, a baba igénye szerint.
- Közben kis lábasban vizet forralunk, az utasítás szerint kifőzzük a babatésztát, leszűrjük, majd hozzáöntjük a paradicsomszószhoz, összekeverjük 1 kk olívaolajjal, parmezánnal, és az apróra metélt bazsalikommal ízesítjük.
Tipp: Tálaláskor ellenőrizzük, hogy az étel ne legyen túl meleg!