Minden, amit érdemes RÁNTVA enni - mert sajnos jó magyarként függünk a panírtól

Ez a cikk a Nagy Bűnözés oltárán született. Úgy döntöttünk, nem bírjuk ki panír nélkül, és újra ráeszméltünk, hogy mi, magyarok mindent bebundázunk. Bizonyítékok következnek.

Tudjuk, hogy nem csak mi vagyunk panírmán nemzet, de akkor is kijelenthetjük, hogy a magyar háztartások és étlapok igen bőkezűen alkalmazzák ezt a konyhai technológiát. Tény, hogy idejétmúlt, tény, hogy egészségtelen, hiszen a bő olajban sült liszt-tojás-zsemlemorzsa nem annyira rost- és vitamingazdag vagy kalóriamentes, mint kéne, de az iskoláját, ha annyira jó.

via GIPHY

A panír az, amit MINDENKI szeret, amitől még egy semmilyen tök is ehetővé válik egy gyerek számára, és amitől az önmagában is tökéletes hortobágyi palacsinta is eljut a Nirvánáig.

Ellenállhatatlan, ez egy axióma, visszafordíthatatlan, örök igazság, és ezen egy trendi egészségtudatos diéta sem fog tudni változtatni.

HÚSOK:

Mert hát ki szerint jobb egy natúr csirkemell szárazan és íztelenül, mint tocsogó panírban? Ahw.

Ezeket olvastad már?

HALAK:

Egy jó bundázott pontypatkó karácsonykor, tartárral, nyilván, és mindenki boldog.

{ KEPDOBOZ = 1, 3}

{ KDKEP = 227346, kép_útvonal }{ KDKEP = 205954, kép_útvonal }
{ KDKEP = 27640, kép_útvonal }
{ KDKEP = 56658, kép_útvonal }

ZÖLDSÉGEK:

Hát nehogy már meghagyjuk őket tök egészségesen: cukkini, patisszon, gomba, hagyma, karfiol, van itt minden, ami bundát kaphat.

{ KEPDOBOZ = 1, 3}

{ KDKEP = 56298, kép_útvonal }{ KDKEP = 261466, kép_útvonal }
{ KDKEP = 107197, kép_útvonal }
{ KDKEP = 1571, kép_útvonal }

GYÜMÖLCSÖK:

Mert hát ha már lúd, legyen kövér. Banán, szilva, barack, alma.

{ KEPDOBOZ = 1, 3}
{ KDKEP = 2046, kép_útvonal }{ KDKEP = 1715, kép_útvonal }
{ KDKEP = 109425, kép_útvonal }
{ KDKEP = 25111, kép_útvonal }

PALACSINTA:

Ez már a gyönyör felé vezető út első lépcsőfoka: leginkább sós, és sokszor maga a hortobágyi az, ami panírköntöst kap, de akár édes is lehet!

Ezeket olvastad már?

SAJT:

A rántott sajt a legtöbb magyar vendéglő étlapján még ma is a vegák megmentője.

Ezeket olvastad már?

MINDEN MÁS:

Tejbegríz, töltött káposzta (!), avokádó, te jó ég!

Ezeket olvastad már?

ééééééééééééééééés a RÁNTOTT PÁRIZSI! Legjobb főzelékfeltét ever:

Kell még mondanunk bármit is? Szánkban érezzük az áltisis menzát.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...