Anthony Bourdain sztárséf, aki mostanában azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy nyíltan kiállt a Harvey Weinstein által zaklatott barátnője, Asia Argento mellett, visszatért a kaptafához. A Business Insider olvasóinak elmesélte, milyen szerinte a tökéletes hamburger. Ismerjük már annyira Bourdain imidzsét, hogy sejthetjük, nem híve annak, hogy túlbonyolítsuk ezt az egyszerű, de nagyszerű kaját.
Bourdain szerint fel kell tennünk magunknak a kérdést, amikor burgersütésre adjuk a fejünket: amivel fel szeretnénk dobni az alapreceptet, valóban jobbá teszi a hambit?
Előfordulhat, hogy egy trükkös változtatástól elámulnak az emberek, és dicsérik a szakács leleményességét. Érdemes azonban belegondolni, hogy ezek a változtatások jobbá teszik-e az ételeket.
Bourdain szerint a tökéletes hamburgerhez az alábbi három összetevő szükséges mindössze:
klasszikusan lágy, burgonyával készült hamburgerbuci
egy adag jó minőségű darált marhahús
könnyen olvadó lapkasajt
Bourdain a klasszikus egyszerűséget csak salátával, paradicsommal, kéksajttal hajlandó egy kicsit fellazítani. Meglepő módon a bacont sem tartja egy burger kihagyhatatlan összetevőjének. Hiába pakol azonban néhanapján a séf is pár különleges összetevőt a burgerébe , kihangsúlyozza azt is, hogy ennek a fogásnak fizikailag alkalmasnak kell lennie arra, hogy akár fél kézzel is meg tudjuk ragadni. Az is fontos, hogy minden falatba kerüljön minden hozzávalóból.
"Nem jó az, ha egy-egy falatba csak hús vagy csak buci jut" - mondta Bourdain.
A manapság divatos, minden földi jóval megpakolt burgerszörnyek nem tartoznak a séf favoritjai közé. Óvatosan kell bánni az arányokkal - teszi hozzá a séf. Nem jó, ha túl sok a hús vagy a buci, ha túl zsíros a szendvics vagy túl száraz. A szószokkal kapcsolatban Bourdain szintén az egyszerűségre esküszik. Számára a ketchup, esetleg egy kis majonéz fér bele egy burgerbe. A többi már túlzás. Egyetértesz?
Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?
A legújabb Le Creuset kollekció is 2018 színében, vagyis lilában pompázik