Akár otthon töltöd az ünnepeket, akár vendégségbe mész, fontos, hogy nagy hangsúlyt fektess a kísérő borokra is, hiszen egy jó étel-bor párosítás elementáris hatást válthat ki. Hogy ne okozzon nagy fejtörést a döntés, összeállítottunk egy izgalmas borsort a különböző húsvéti fogásokhoz.
Főtt sonkához Rosé Cuvée
A húsvéti ebéd kötelező eleme a főtt sonka, melynek intenzív aromája meghatározó tényező a borválasztás kapcsán. Vannak, akik kizárólag friss ízvilágú fehérborral kísérik a húsvéti sonkát, mi azonban inkább egy száraz rozét ajánlunk hozzá, mint például az „Öröm” Rosé Cuvée. Amennyiben a füstös ízvilágot szeretnénk hangsúlyozni, vörösborokhoz is nyúlhatunk: a Balaton 750 Merlot- Syrah Cabernet Sauvignon tökéletes választás.
Tojásos ételekhez könnyű fehérbor
A tojásos ételek –legyen az a hagyományos, színes főtt tojás, vagy a tojáskrém, esetleg a különleges tojástekercs- nagy kedvelőinek ajánljuk a Vinatus Pincészet száraz rozéját. Ha tojásos előételeket is készítünk, érdemes beszerezni egy könnyű fehér cuvée-t, mint például a Bodri Szekszárdi Fehér Cuvée.
Báránysülthöz vörösbor
Húsvétkor a báránysült is elengedhetetlen az asztalon, melyhez többféle bort is kínálhatunk. A fűszeresen elkészített birka mellé egy gyümölcsös kavalkádot ajánlunk. Jó választás a Gere-Weninger pincészet csúcsbora, a Cabernet Franc Selection, mely kiemeli az intenzív, fűszeres aromákat. Amennyiben a húst natúr változatban készítjük el, érdemes egy kellemes vörösbort választani mellé. A Gere Tamás Pinot Noir egy gyümölcsös, hűvös bor, melyet a játékos fűszerek és a cseppnyi hordó tesz pikánssá.
Gyümölcsös desszerthez Irsai Olivér
Ne feledkezzünk meg azonban az ízletes húsvéti süteményekről és desszertekről sem! A gyümölcsös desszertek kifogástalan kísérőjeként funkcionálhat a Frittmann Irsai Olivér vagy a Bognár BorBirtok Irsai Olivér, a csokoládés finomságok mellé pedig érdemes komplex és sokszínű bort választani, mint például a Takler Regnum, mely a szekszárdi pince egyik csúcsbora.
Ezeket olvastad már?
Vadiúj húsvéti menü, téged is elbűvöl!
Izgalmas, új alapanyagokat, váratlan megoldásokat és színpompás tányérokat hoz az idei húsvét. Ne csak a szemeid kényeztesd, próbáld ki ezt az üde, tavaszi menüt!
GrétiEláruljuk, hol vedd a húsvéti sonkát és a tojást
Már csak néhány nap van húsvétig. Hol szerezd be a hozzávalókat az ünnepi asztalra? Piacon és boltokban jártunk, hogy segítsünk.
Fenes GábrielÍgy fújunk mi - húsvéti tojást fújtak a nosaltys lányok!
Úgy döntöttünk, felelevenítjük a kiskori emlékeket, összecsődítettük a Nosalty lányait, és kipróbáltuk, mennyire is nehéz tojást fújni.
Nosalty9 különlegesen finom sütemény húsvétra (is)
Nem csak a mézes krémes illik a húsvéti forgatagba édesség gyanánt, válasszatok innen valami különlegesebb sütireceptet!
Nosalty