Milyen ital illik a húsvéti menühöz? - segítünk

Vészesen közeledik a húsvét, érdemes kitalálni, mely ízletes húsvéti fogások kerüljenek az asztalra, és milyen italt válasszunk hozzájuk.

Akár otthon töltöd az ünnepeket, akár vendégségbe mész, fontos, hogy nagy hangsúlyt fektess a kísérő borokra is, hiszen egy jó étel-bor párosítás elementáris hatást válthat ki. Hogy ne okozzon nagy fejtörést a döntés, összeállítottunk egy izgalmas borsort a különböző húsvéti fogásokhoz.

Főtt sonkához Rosé Cuvée

A húsvéti ebéd kötelező eleme a főtt sonka, melynek intenzív aromája meghatározó tényező a borválasztás kapcsán. Vannak, akik kizárólag friss ízvilágú fehérborral kísérik a húsvéti sonkát, mi azonban inkább egy száraz rozét ajánlunk hozzá, mint például az „Öröm” Rosé Cuvée. Amennyiben a füstös ízvilágot szeretnénk hangsúlyozni, vörösborokhoz is nyúlhatunk: a Balaton 750 Merlot- Syrah Cabernet Sauvignon tökéletes választás.

Mézes-mustáros sült sonka

Még két évvel ezelőtt, karácsonykor szerettem volna elkészíteni ezt a receptet, de akkor hiába kerestem, sehol nem kaptam egész sonkát. Sőt, az egyik hentes nevetve mondta, hogy majd ...

Tojásos ételekhez könnyű fehérbor

A tojásos ételek –legyen az a hagyományos, színes főtt tojás, vagy a tojáskrém, esetleg a különleges tojástekercs- nagy kedvelőinek ajánljuk a Vinatus Pincészet száraz rozéját. Ha tojásos előételeket is készítünk, érdemes beszerezni egy könnyű fehér cuvée-t, mint például a Bodri Szekszárdi Fehér Cuvée.

Báránysülthöz vörösbor

Húsvétkor a báránysült is elengedhetetlen az asztalon, melyhez többféle bort is kínálhatunk. A fűszeresen elkészített birka mellé egy gyümölcsös kavalkádot ajánlunk. Jó választás a Gere-Weninger pincészet csúcsbora, a Cabernet Franc Selection, mely kiemeli az intenzív, fűszeres aromákat. Amennyiben a húst natúr változatban készítjük el, érdemes egy kellemes vörösbort választani mellé. A Gere Tamás Pinot Noir egy gyümölcsös, hűvös bor, melyet a játékos fűszerek és a cseppnyi hordó tesz pikánssá.

Gyümölcsös desszerthez Irsai Olivér

Ne feledkezzünk meg azonban az ízletes húsvéti süteményekről és desszertekről sem! A gyümölcsös desszertek kifogástalan kísérőjeként funkcionálhat a Frittmann Irsai Olivér vagy a Bognár BorBirtok Irsai Olivér, a csokoládés finomságok mellé pedig érdemes komplex és sokszínű bort választani, mint például a Takler Regnum, mely a szekszárdi pince egyik csúcsbora.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Hókifli

Minden karácsonykor kerül belőle ünnepi asztalra. Nagyon szeretjük!

Fedák-torta

A karácsonyhoz nálunk hozzátartozik egy finom gesztenyés sütemény, vagy éppen torta, így ez a finom, gesztenyés torta is nagy kedvencünk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...