Milyen gyakran kell mosogatószivacsot cserélni? - az örök dilemma

Az "ahány ház, annyi szokás" mondás a mosogatószivacs cseréjére is igaz. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat mosogatószivacs ügyben, amik téged is érdekelhetnek.

A mosogatószivacsunk nagyszerű nedvszívóképességének köszönhetően kitűnően alkalmas arra, hogy segítségével a legmakacsabb szennyeződésektől és foltoktól szabadítsuk meg az edényeket és a konyhapultot. Pontosan emiatt a hatékony szedvszívó hatás miatt arra is képes, hogy mindenféle bacilusok és kórokozók táptalajává váljon, így mindenképpen érdemes megfogadnod a mosogatószivaccsal kapcsolatos tanácsainkat. Teljes mértékben nem lehet kizárni a fertőzések kockázatát, ám kis odafigyeléssel és rutinszerűvé tett praktikák mindennapi alkalmazásával nem kerültök majd veszélybe.

Milyen gyakran kell mosogatószivacsot cserélni? - az örök dilemma

Naponta fertőtlenítsd a szivacsokat. A legegyszerűbb és legjobb módszer, ha a napi használat után egy fél teáskanál fehérítőbe áztatod a szivacsokat, majd alaposan kiöblíted őket.

Fontos, hogy mindig száraz helyen tárold őket, hogy tökéletesen kiszáradhassanak. A nedvesség kedvez a kórokozók elszaporodásának. Nem éri meg kockáztatni.

Milyen gyakran kell mosogatószivacsot cserélni? - az örök dilemma

Két-három használat után cseréld le! Ez a két-három alkalom nagyban függ persze attól, hogy mire használod a szivacsot, csak egyet vagy esetleg többet is használsz-e egyszerre. Nincs kőbe vésve ez a szám, a lényeg az, hogy még azelőtt válj meg tőle, mielőtt kellemetlen szaga lesz.

Ne törölj fel vele kiömlött folyadékokat és a kifröccsent húslevet. A hús levében hemzseghetnek a kórokozók, amik a szivacsba kerülve és abban továbbélve károsak lehetnek az egészségre. A szivacs helyett ezeknek a szennyeződéseknek az eltávolítására inkább papírtörlőt használj.

Ezeket olvastad már?

via Eatright

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...