Így marad hetekig friss a vázában tartott vágott mikulásvirág

Most mutatunk egy olyan ütős trükköt, amely segítségével a vágott mikulásvirág akár 3 hétig is kitart!

A karácsonyi időszak egyik legnépszerűbb növényét, a mikulásvirágot általában cserepes változatban szokták otthon nevelgetni, pedig ez a pompás piros virágú növény a vázában is fantasztikusan mutat. Az egyetlen probléma csak az, hogy a vágott virágok élettartama elég rövidke...vagy mégsem? Mint kiderült, akad egy trükk, amely segítségével akár hetekig pompázni fog a vágott mikulásvirág!

Így marad hetekig friss a vázában tartott vágott mikulásvirág

Csak egy konyhai öngyújtóra lesz szükséged

A most következő trükköt egy @carmenjohnstongardens nevű Instagram-felhasználónak köszönhetjük, aki megmutatta, miként lehet a vágott mikulásvirág az ünnepi asztal éke.

Először is vágj le egy szárat, és égesd meg a végét konyhai öngyújtóval (3-5 másodpercig), majd tedd vízbe.

A videóban látható trükknek köszönhetően a vágott mikulásvirág akár 3 hétig is kitarthat. A szár elégetése ugyanis fokozza a vízfelvételt és késleltetheti a hervadást.

Plusz tipp: ha tényleg azt szeretnéd, hogy sokáig pompázzon a növény, akkor tartsd távol a meleg radiátortól, illetve ne tedd huzatos helyre.

Forrásunk volt.


Még több növény itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...