A mikrohullámú sütő igazán alulértékelt készülék. Megfelelő használat mellett ez a praktikus eszköz időt, erőfeszítést és rengeteg piszkos edényt takaríthat meg neked.
Nem beszélve arról, hogy számos egészséges, házi készítésű ételt készíthetsz benne igazi őszi alapanyagok felhasználásával.
Kétperces fahéjas bundás kenyér
Itthon a bundás kenyér inkább sós, mint édes, a legtöbb országban azonban édes reggeliként fogyasztják. Ha te is szívesen megkóstolnád ebben a változatban is, akkor ez a bögrés elkészítési mód pont tökéletes lehet. Nem kell hozzá más, mint 3 szelet kenyér, 2/3 csészényi mandulaital (ha van, akár vaníliás is jó lehet), egy teáskanál fahéj, egy teáskanál vaníliakivonat, egy nagykanál darált lenmag, két teáskanál juharszirup és egy icipici só.
A kenyér kivételével minden hozzávalót keverj össze, és hagyd egy kicsit állni. Közben vágd fel apró darabkákra a kenyeret, oszd szét két bögrébe, a folyékony hozzávalókat pedig öntsd rájuk! Nagyjából másfél perc kell neki a mikróban, hogy megfelelően elkészüljön.
Főzött zabkása
Nem kell a tűzhelyen főzni, és még sütőbe se kell raknod az ételt, ha zabkását szeretnél enni. Keverj össze egy nagy bögrében két nagykanál zabot, egy nagykanál lenmagot, egy tojást, fél csésze mandulaitalt, egyharmad banánt összenyomva, egy kis fahéjat, és ízesítésként juharszirupot. Amikor a massza kész, keverj hozzá áfonyát, vagy más bogyós gyümölcsöt, és 2-3 percig mikrózd.
Mikrózott spagettitök
Kell hozzá egy tök, negyed csészényi víz, opcionálisan két evőkanál vaj, valamint só és bors érzés szerint. A tököt villával be kell szurkálni nagyjából négy helyen, ezután 3-4 percig mikrózni. Amikor ez megvan, vágd félbe a zöldséget, és szedd ki a magját.
Vegyél egy akkora tálat, amiben a fél lefelé fordítva elfér, önts bele egy kis vizet, takard le celofánnal, és így rakd vissza 6-10 percre a mikróba. Ha ez készen van, egy villa segítségével cincáld szét valahogy úgy, hogy spagettiszerű nyúlványokat kapjon az ember a végén. Sóval és borssal tálalva magában is igazi csemege.
Pofonegyszerű ramen leves
Ehhez a recepthez fél szeletelt vöröshagymára, egy gerezd vágott fokhagymára, némi apróra vágott gyömbérre, shiitake gombára, szójaszószra, miso krémre, ramen tésztára, vízben oldott leveskockára és némi opcionális extrára (pirospaprika, újhagyma, szezámmag, tofu) lesz szükséged. A vöröshagymát kétszer fél percig mikrózd meg, majd add hozzá a gyömbért és a fokhagymát, ez mehet tíz másodpercre. Ezután minden mást keverj össze egy tálba, fedd le, és egy percig mikrózd. Jöhet hozzá néhány másodpercig a hagyma és a gyömbér is, majd a többi, opcionális hozzávaló.
Ezek a cikkek is érdekelhetnek: