4 meglepő étel, amit akár mikróban is elkészíthetsz

Ha azt hinnéd, hogy órákig tartó sütés-főzéssel lehet csak finom ételeket készíteni, akkor jó hírünk van: a mikróban is rengeteg mindent meg tudsz csinálni, ráadásul nem is kell annyit pepecselned velük, mintha sütnéd vagy főznéd őket hagyományos módszerekkel.

A mikrohullámú sütő igazán alulértékelt készülék. Megfelelő használat mellett ez a praktikus eszköz időt, erőfeszítést és rengeteg piszkos edényt takaríthat meg neked.

Nem beszélve arról, hogy számos egészséges, házi készítésű ételt készíthetsz benne igazi őszi alapanyagok felhasználásával.

Kétperces fahéjas bundás kenyér

Itthon a bundás kenyér inkább sós, mint édes, a legtöbb országban azonban édes reggeliként fogyasztják. Ha te is szívesen megkóstolnád ebben a változatban is, akkor ez a bögrés elkészítési mód pont tökéletes lehet. Nem kell hozzá más, mint 3 szelet kenyér, 2/3 csészényi mandulaital (ha van, akár vaníliás is jó lehet), egy teáskanál fahéj, egy teáskanál vaníliakivonat, egy nagykanál darált lenmag, két teáskanál juharszirup és egy icipici só.

Karamellás-banános french toast

A french toast, más néven édes bundás kenyér egy nagyon egyszerű, laktató édesség, amelyet reggeliként szokás fogyasztani, de egy könnyű leves után akár főételként is megállja a ...

A kenyér kivételével minden hozzávalót keverj össze, és hagyd egy kicsit állni. Közben vágd fel apró darabkákra a kenyeret, oszd szét két bögrébe, a folyékony hozzávalókat pedig öntsd rájuk! Nagyjából másfél perc kell neki a mikróban, hogy megfelelően elkészüljön.

Főzött zabkása

Nem kell a tűzhelyen főzni, és még sütőbe se kell raknod az ételt, ha zabkását szeretnél enni. Keverj össze egy nagy bögrében két nagykanál zabot, egy nagykanál lenmagot, egy tojást, fél csésze mandulaitalt, egyharmad banánt összenyomva, egy kis fahéjat, és ízesítésként juharszirupot. Amikor a massza kész, keverj hozzá áfonyát, vagy más bogyós gyümölcsöt, és 2-3 percig mikrózd.

Mikrózott spagettitök

Kell hozzá egy tök, negyed csészényi víz, opcionálisan két evőkanál vaj, valamint só és bors érzés szerint. A tököt villával be kell szurkálni nagyjából négy helyen, ezután 3-4 percig mikrózni. Amikor ez megvan, vágd félbe a zöldséget, és szedd ki a magját.

Egyszerűbb, mint gondolnád!

Vegyél egy akkora tálat, amiben a fél lefelé fordítva elfér, önts bele egy kis vizet, takard le celofánnal, és így rakd vissza 6-10 percre a mikróba. Ha ez készen van, egy villa segítségével cincáld szét valahogy úgy, hogy spagettiszerű nyúlványokat kapjon az ember a végén. Sóval és borssal tálalva magában is igazi csemege.

Pofonegyszerű ramen leves

Ehhez a recepthez fél szeletelt vöröshagymára, egy gerezd vágott fokhagymára, némi apróra vágott gyömbérre, shiitake gombára, szójaszószra, miso krémre, ramen tésztára, vízben oldott leveskockára és némi opcionális extrára (pirospaprika, újhagyma, szezámmag, tofu) lesz szükséged. A vöröshagymát kétszer fél percig mikrózd meg, majd add hozzá a gyömbért és a fokhagymát, ez mehet tíz másodpercre. Ezután minden mást keverj össze egy tálba, fedd le, és egy percig mikrózd. Jöhet hozzá néhány másodpercig a hagyma és a gyömbér is, majd a többi, opcionális hozzávaló.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...