Mikes Márk

Főzni gyerekkorom óta szeretek, de 3 éve foglalkozom tudatosan ezzel. A főzés-sütés számomra több, mint hobbi.

Név: Mikes Márk

Életkor: 41

Foglalkozása: borkereskedő - sommelier

Kedvenc ízvilág: kreatív magyar, olasz, francia

Kedvenc szakács: Molnár Gábor (ha lehet többet, akkor Csonka Gergő, Huszár Krisztián, Fülepi Kálmán is)

Kedvenc saját recept: Sütőtökleves füstölt kacsamellel, pirított gyömbérrel, chilivel és tökmaggal

Kedvenc recept: Báránygerinc vörösboros hagymalekvárral, francia rakottburgonyával

Saját specialitás: Mogyoró macaron, capuccino ganache-sal

A világ legfantasztikusabb kislányának vagyok az apukája.Főzni gyerekkorom óta szeretek, de 3 éve foglalkozom tudatosan ezzel. A főzés-sütés számomra több, mint hobbi. Hiszem, hogy kellő kreativitással olyan ételeket tudok alkotni, melyek által a családomnak, vendégeimnek különleges élményt tudok ajándékozni.Hitvallásom:„Főzni egyáltalán nem olyan bonyolult. Valójában szól szeretetről, kapcsolatról és törődésről, mint különleges módszerekről vagy varázslatos receptekről. Fontos, hogy szeretettel és odafigyeléssel kezeljük az élelmiszereket, és hasonló szeretet és törődés kössön minket azokhoz, akiknek főzünk. Az ízes és tápláló ételek készítésének titka a vágy, mely mindannyiunkban megvan - hogy tegyünk valami igazán különlegeset a családunkért, barátainkért vagy olyanokért, akiket akár még nem ismerünk.(Charlie Trotter)

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...