Mikes Márk

Főzni gyerekkorom óta szeretek, de 3 éve foglalkozom tudatosan ezzel. A főzés-sütés számomra több, mint hobbi.

Név: Mikes Márk

Életkor: 41

Foglalkozása: borkereskedő - sommelier

Kedvenc ízvilág: kreatív magyar, olasz, francia

Kedvenc szakács: Molnár Gábor (ha lehet többet, akkor Csonka Gergő, Huszár Krisztián, Fülepi Kálmán is)

Kedvenc saját recept: Sütőtökleves füstölt kacsamellel, pirított gyömbérrel, chilivel és tökmaggal

Kedvenc recept: Báránygerinc vörösboros hagymalekvárral, francia rakottburgonyával

Saját specialitás: Mogyoró macaron, capuccino ganache-sal

A világ legfantasztikusabb kislányának vagyok az apukája.Főzni gyerekkorom óta szeretek, de 3 éve foglalkozom tudatosan ezzel. A főzés-sütés számomra több, mint hobbi. Hiszem, hogy kellő kreativitással olyan ételeket tudok alkotni, melyek által a családomnak, vendégeimnek különleges élményt tudok ajándékozni.Hitvallásom:„Főzni egyáltalán nem olyan bonyolult. Valójában szól szeretetről, kapcsolatról és törődésről, mint különleges módszerekről vagy varázslatos receptekről. Fontos, hogy szeretettel és odafigyeléssel kezeljük az élelmiszereket, és hasonló szeretet és törődés kössön minket azokhoz, akiknek főzünk. Az ízes és tápláló ételek készítésének titka a vágy, mely mindannyiunkban megvan - hogy tegyünk valami igazán különlegeset a családunkért, barátainkért vagy olyanokért, akiket akár még nem ismerünk.(Charlie Trotter)

Legújabb receptek

Csirkés-zöldséges tésztatorta

Az egyik "mentes" receptkönyvben találtam egy csirkés-zöldséges tésztakoszorú receptet, ahol gyűrű alakú kuglófsütő formában készült az étel. A receptet – át-átalakítva – már ...

Hókifli

Minden karácsonykor kerül belőle ünnepi asztalra. Nagyon szeretjük!

Címlapról ajánljuk

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...