Mihez kezdjünk a kapor vastag száraival?

Tökfőzelék, kovászos uborka, krumplisaláta: nyáron megannyi ételhez használjuk a kapor finom, szőrszerű kis leveleit. De mi történik a vastag szárakkal, ezeknek mindig a kukában a helye?

Mindegy, hogy zsenge vagy idősebb kaporról beszélünk, a zöldfűszer egyik jellegzetes vonása, hogy szára igen vastagra tud nőni. Olyan vastagra, hogy elrágni még apróra vágva sem kellemes ezt a szárat, ami csak azért nagy kár, mert a növény ezen része is rengeteg ízt hordoz magában. Kár lenne hát mindig kidobni vagy komposztálni a kapor szárait – inkább használjuk fel az alábbi módokon!

Nézd meg galériánkban a kapor szárának felhasználási módjait, az ötletekért kattints a képre!

Isteni kapros receptek várnak:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippekért kattints ide:

Címlapról ajánljuk

További cikkek