Egy amerikai séfcsapat levideózta és másodpercre lemérte, hogy mennyivel gyorsabb, biztosabb és hatékonyabb az alapanyagok mérleggel való kimérése a főzés során. Az eredetileg sous-vide technológiát alkalmazó és ezt kisfilmjeikben bemutató szakácsok most egy mindenki számára hasznos anyagot készítettek. Háziasszonyok, hobbiséfek, figyeljetek, egy apró digitális mérleggel ti is időt és munkát spórolhattok meg!
Miért hatékony egy mérleg a konyhában? Nézzétek meg a fenti videón Grantet, aki ugyanazokat az alapanyagokat kétféleképpen mérte ki. A videó egyik oldalán a hagyományos mérőedényes módszert, míg a másik oldalon a mérleges módszert alkalmazta. Mérőóra indul! A versenyben a mérleges módszer került ki győztesként, közel háromszor gyorsabb idő alatt sikerült megoldani a feladatot segítségével. De itt még nincs vége a megmérettetésnek, ugyanis az előkészületi munkák után elegendő egy puha ronggyal letörölni a mérleget, míg a másik oldalon egy csomó mosatlan mérőedény halmozódik fel. Ki szeret mosogatni? Grant inkább mérleget használ legközelebb is, hogy ezt elkerülje…és Ti? (x)