Kimaradt az idei Michelin Guide-ból az a Hawker Chan nevezetű, eddigi legolcsóbb Michelin-csillagos szingapúri étkezde, amelynek ikonikus fogása a szójás csirke és a sült sertéses rizs (volt) - írja a Telex a CNN cikkére hivatkozva. Hogy miért bukták a csillagot?
A Hawker Chant, vagyis régi nevén Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodles-t még 2009-ben alapította Chan Hong Meng séf, mi pedig első kézből írtuk meg róla tapasztalatainkat. A 2,5 dolláros (7-800 Ft-os) csirkét kínáló étkezde 2016-ban Michelin-csillagot kapott, ezzel a legolcsóbb Michelin-csillagos étkezdévé – és komoly turistacsalogatóvá – válva.
Sajnos vagy nem sajnos, az alapító-séf meglátta az üzleti potenciált a hírnévben, és franchise-lánccá alakította büféjét, így mára Thaiföldön vagy a Fülöp-szigeteken is élvezhetjük olcsó ételeiket. A minőség azonban a kritikusok (főleg a gasztroszakértő, KF Seetoh) szerint ezzel párhuzamosan leromlott – úgy véli, a Michelin a csillagok reputációját védte azzal, hogy a 2021-es Guide-ból kihagyta a Hawker Chant. (Viszont két új magyar csillagos hellyel is bővült a lista!)
Reméljük, hogy sikerül megértenünk, miért hagyott le minket a Michelin-kalauz az idei listáról. Ugyanakkor azt is megértjük, hogy mindenkinek megvan a saját véleménye, amikor az ételválasztásról van szó. Továbbra is ízletes és megfizethető ételeket fogunk felszolgálni, ez a víziónk és a küldetésünk. Hálásak vagyunk minden Hawker Chan vásárlónknak, akik 12 évvel ezelőtti alapításunk óta támogatnak minket, és mindent megteszünk, hogy jövőre is kiérdemeljük a csillagot
– kommentálta a veszteséget a Hawker Chan vezetősége.
Még több gasztrohír itt: