Megvan, miért bukta csillagát a legolcsóbb Michelin-csillagos büfé

Nem került bele idén a Michelin Guide-ba az az eddigi legolcsóbb Michelin-csillagos szingapúri büfé, amiért étlapja, árai és (csillaga) miatt is özönlenek a vendégek.

Kimaradt az idei Michelin Guide-ból az a Hawker Chan nevezetű, eddigi legolcsóbb Michelin-csillagos szingapúri étkezde, amelynek ikonikus fogása a szójás csirke és a sült sertéses rizs (volt) - írja a Telex a CNN cikkére hivatkozva. Hogy miért bukták a csillagot?

A Hawker Chant, vagyis régi nevén Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodles-t még 2009-ben alapította Chan Hong Meng séf, mi pedig első kézből írtuk meg róla tapasztalatainkat. A 2,5 dolláros (7-800 Ft-os) csirkét kínáló étkezde 2016-ban Michelin-csillagot kapott, ezzel a legolcsóbb Michelin-csillagos étkezdévé – és komoly turistacsalogatóvá – válva.

Sajnos vagy nem sajnos, az alapító-séf meglátta az üzleti potenciált a hírnévben, és franchise-lánccá alakította büféjét, így mára Thaiföldön vagy a Fülöp-szigeteken is élvezhetjük olcsó ételeiket. A minőség azonban a kritikusok (főleg a gasztroszakértő, KF Seetoh) szerint ezzel párhuzamosan leromlott – úgy véli, a Michelin a csillagok reputációját védte azzal, hogy a 2021-es Guide-ból kihagyta a Hawker Chant. (Viszont két új magyar csillagos hellyel is bővült a lista!)

Reméljük, hogy sikerül megértenünk, miért hagyott le minket a Michelin-kalauz az idei listáról. Ugyanakkor azt is megértjük, hogy mindenkinek megvan a saját véleménye, amikor az ételválasztásról van szó. Továbbra is ízletes és megfizethető ételeket fogunk felszolgálni, ez a víziónk és a küldetésünk. Hálásak vagyunk minden Hawker Chan vásárlónknak, akik 12 évvel ezelőtti alapításunk óta támogatnak minket, és mindent megteszünk, hogy jövőre is kiérdemeljük a csillagot

– kommentálta a veszteséget a Hawker Chan vezetősége.


Még több gasztrohír itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...